Fericirea a venit „la plic”! | FOTO – UPDATE

Cea de-a treia ediție a proiectului “Zâmbete la plic” a ajuns și în Sibiu. Cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii, duminică, 20 martie, Asociaţia DeVision a împărţit 1.000 de zâmbete, alături de șase școli sibiene și organizații non-guvernamentale.

Asociaţia DeVision a desfăşurat a treia ediţie a proiectului “Zâmbete la plic”, al cărui scop este să aducă un zâmbet pe feţele românilor. Dacă, în anii trecuți, voluntarii Asociaţiei au împărţit plicuri cu mesaje frumoase în diferite zone din capitală (Parcul Cişmigiu, Gara de Nord, zona centrală a oraşului) sau au pus mesaje în filialele Bibliotecii Metropolitane, anul acesta s-au alăturat proiectului și 17 școli din București, Sibiu, Buzău, Craiova, Mizil, Reșița, Târgoviște, Pucioasa, Pașcani, Iași, Bacău, Videle, Moldova Veche, Roșiorii de Vede și Lerești (Argeș). Astfel, peste 200 de elevi și 70 cadre didactice au scris aproximativ 10.000 de mesaje şi le-au împărțit în orașele lor, în perioada 18-20 martie, cu ocazia Zilei Fericirii, pentru a le aduce un zâmbet pe chip tuturor celor care vor primi aceste gânduri bune sub forma unor “zâmbete la plic”.

În Sibiu, partenerii proiectului au fost Asociația Act for Education, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Centrul Școlar de Educație Incluzivă, Liceul de Artă, Școala cu clasele I-IV din Mag și Școala Gimnaziala „G.D. Teutsch” din Agnita, unde elevii și profesorii lor au redactat mesaje pozitive pe care le-au împărțit în comunitate, în zona centrală a municipiului (pietonala Nicolae Bălcescu, Parcul Tineretului) și zona Ștrand, în perioada 18-20 martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii. Elevii și profesorii s-au alăturat proiectului pentru că ei cred că nu zâmbim suficient și vor să le arate oamenilor cât de important este să zâmbești chiar și atunci când ai probleme.

Statisticile spun că un copil zâmbeşte de 400 de ori pe zi, în timp ce un adult doar de 20 de ori. Prin această acţiune, Asociaţia DeVision şi școlile implicate vor să îi învețe pe copii și tineri că zâmbetul este absolut necesar pentru reușita în viață și depășirea dificultăților. De asemenea, zâmbetul aduce o mulţime de beneficii, de la reducerea stresului şi îmbunătăţirea funcţionării inimii, la înlăturarea depresiei sau a stărilor anxioase. Pe de altă parte, scrisul de mână îmbunătăţeşte memoria, cultivă răbdarea şi este o metodă mai personală de comunicare.

Asociaţia DeVision este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul 2012, care concepe, organizează, promovează şi desfăşoară acţiuni şi proiecte de educaţie nonformală, comunicare culturală şi multiculturală, campanii de informare şi educare, în România şi în străinătate, ce urmăresc dezvoltarea continuă a tinerilor şi a adulţilor atât din punct de vedere profesional, cât şi personal.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*