Febra revoluției a cuprins Sibiul: „Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!”

Câteva sute de sibieni s-au adunat, aseară, în Piaţa Mare și au aprins lumânări în memoria victimelor din clubul ”Colectiv”. Ei au purtat pancarte cu mesaje de sprijin faţă de protestul de la Bucureşti, unde se estimează că au fost 35.000 de participanți.

Numărul celor care au protestat în Sibiu a fost de aproape 100 de ori mai mare decât în seara precedentă. În mai puţin de jumătate de oră, s-au adunat sute de oameni, potrivit agenției Agerpres, iar Mediafax a estimat numărul protestatarilor la 1.000.

Forțele de ordine au fost prezente la fața locului, pentru a preîntâmpina situații nedorite, însă nu a fost nevoie de intervenția lor. După ce s-a strâns, în liniște, o masă critică, manifestanţii au pornit să împânzească principalele bulevarde. Ei au protestat în dreptul sediului PSD Sibiu, al Prefecturii, dar şi în faţa Catedralei Mitropolitane, unde au fost întâmpinaţi cu uşile Catedralei deschise de către preotul Constantin Necula. Protestatarii s-au rugat împreună cu preotul şi au îngenuncheat în faţa Catedralei, dar au refuzat să intre în lăcașul de cult, după care au continuat să scandeze: „Daniel, Daniel, du-te după Viorel!”.

Numărul tinerilor care au manifestat pe marile bulevarde ale Sibiului a fost aseară de aproximativ 3.000 | foto: Tudor St. POPA / Facebook

3.000 de tineri au manifestat aseară pe marile bulevarde ale Sibiului | foto: Tudor St. POPA / Facebook

Mai multe echipaje de jandarmi au însoţit coloana de manifestanţi pe Calea Dumbrăvii şi Bulevardul Mihai Viteazu, unde numărul tinerilor a ajuns la 3.000.

Lozincile scandate cel mai des au fost: „Colectiv!”, „Uniţi salvăm România!”, „Viorel, nu fi trist, o să fi taximetrist!”, dar şi unele de la Revoluţia din 1989, precum „Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!” sau „Nu staţi în balcoane, că muriţi de foame!”.

Protestul s-a desfășurat fără incidente | foto: Tudor St. POPA / Facebook

Protestul s-a desfășurat fără incidente | foto: Tudor St. POPA / Facebook

Protestele vor continua și în această seară, în Sibiu, ca și în toată România. Pentru seara de vineri, și în orașele mai mici ale județului se anunță astfel de acțiuni. Pe rețelele de socializare circulă mesaje potrivit cărora avrigenii care vor să ia atitudine împotriva corupției și a sistemului politic sunt așteptați vineri, de la ora 18.00, cu câte o lumânare în mână, în Piața Gheorghe Lazăr din centrul orașului. Tot vineri, de la ora 20.00, o manifestație similară va fi organizată în Piața Corneliu Coposu din centrul civic al municipiului Mediaș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*