FCH merge la Arad. Bătrâna Doamnă își joacă „ultima șansă“!

FC Hermannstadt joacă la Arad cu UTA, marți 2 mai, de la ora 20, în epilogul rundei a 5-a a play-out-ului SuperLigii României la fotbal. „Nu vreau să spun că mi-este teamă de o eventuală relaxare a noastră, pentru că nu este cazul. Asta am tot vorbit, după fiecare victorie”, a declarat Marius Măldărășanu înaintea plecării spre Arad.

foto: captura video/FC Hermannstadt

Serie excelentă

Elevii lui Marius Măldărășanu abordează partida din postura de favoriți la… salvarea de la retrogradare, în urma unei serii excelente în play-out: 5 victorii și 2 remize. Ultimul succes a venit runda trecută, 2-1 (2-0) cu FC Argeș pe Stadionul Municipal. Golurile noastre au fost marcate de Vesel Lija (‘11) și Daniel Paraschiv (‘38), oaspeții păstrând suspansul până la final grație reușitei lui Koubemba (‘61).

În urma victoriei de sâmbătă, FC Hermannstadt ocupă locul 3 în clasamentul play-out-ului, cu 27 de puncte, la numai unul de primele 2 clasate, FC 1948 Craiova și Petrolul Ploiești, ambele cu câte 28.

UTA, cu antrenor nou

Au mai rămas 4 etape de disputat, iar obiectivul de a ne menține în Superligă și pentru sezonul viitor nu e încă atins. O slăbire a ritmului acum, înaintea partidei cu UTA, poate readuce FCH în zona periculoasă, în condițiile în care echipa sibiană mai are programate întâlniri cu primele 2 clasate și cu U Cluj, care ne-a cam bătut pe unde ne-a prins în acest an.

Le-am spus și băieților, și le-am spus tuturor, nu suntem încă liniștiți, dacă vorbim de liniște putem să spunem că suntem mai liniștiți decât acum o lună. Avem un parcurs bun, avem șapte meciuri fără înfrângere, din care cinci victorii, avem trei victorii consecutive, de ce să nu ne-o dorim pe a patra? Repet, meciul va fi foarte greu, dar suntem într-o formă bună și cred că băieții vor fi montați 100% la acest meci (…) Nu vreau să spun că mi-este teamă de o eventuală relaxare a noastră, pentru că nu este cazul. Asta am tot vorbit, după fiecare victorie”, a declarat Marius Măldărășanu înaintea plecării spre Arad.

Se anunță o partidă dificilă, mai ales că Bătrâna Doamnă tocmai a primit șocul revenirii pe linia de plutire. Antrenorul Laszlo Balint a fost demis, locul său fiind luat de experimentatul Mircea Rednic. UTA ocupă locul 9 (18 pct, cu două mai puțin decât FC Argeș – locul 8), primul sub linia retrogradării directe, iar un eșec cu FC Hermannstadt i-ar putea fi fatal.

Rezultate etapa a 5-a a play-out-ului

FCU 1948 Craiova – Chindia Târgoviște 1-0; CS Mioveni – FC Argeș 0-2; Petrolul – FC Botoșani 1-0; U Cluj – FC Voluntari 1-3

CLASAMENT

sursa: LPF

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*