FC Hermannstadt va avea galerie în meciul cu Timișoara | VIDEO

FC Hermannstadt şi ASU Politehnica Timişoara se întâlnesc sâmbătă, de la ora 16.00, pe Stadionul Municipal din Sibiu, într-un meci contând pentru etapa a VII-a a Ligii 2. Preşedintele clubului sibian, Teodor Birţ, a salutat iniţiativa suporterilor de a se constitui în galerie.

„Începând cu jocul de sâmbătă vom avea galerie. Este un lucru deosebit! Galeria este elementul de care aveam nevoie ca să fim o echipă împlinită. Este cunoscut faptul că, în unele momente mai dificile, încurajările din tribune sunt binevenite. Galeria contribuie, în mare măsură, la atmosfera spectacolului de pe teren, pentru că jocul de fotbal ar trebui să fie, până la urmă, un spectacol pentru cei care-l urmăresc, lăsând la o parte rezultatul sportiv. Ne bucurăm că am reuşit să-i convingem pe iubitorii de fotbal care doresc să facă parte din această galerie. Sunt convins că vor fi alături de noi, că ne vor susţine, iar acest lucru se va vedea pe teren şi în rezultatele pe care le vom avea”, a declarat Birţ, ieri, într-o conferință de presă.

Moral ridicat

Echipa sibiană este lider, cu 15 puncte, iar bănăţenii, cu 12 puncte, ocupă locul 4. „Suntem pe un drum bun, dar totodată suntem conştienţi că încă nu am realizat nimic. Băieţii sunt cu un moral foarte bun, simţim asta la antrenamente. Sunt motivaţi, iar asta nu poate decât să ne bucure şi să ne dea încredere pentru următoarele etape. Îl felicit şi pe Horaţiu pentru debutul de la Motru. A dat dovadă de maturitate, chiar dacă a fost primul lui joc la acest nivel“, a declarat Florin Berţa, antrenor cu portarii. Despre meciul cu Pandurii şi debutul în Liga 2 a vorbit şi portarul Horaţiu Moldovan: „A fost un joc bun pentru noi. Victoria e importantă. Mă bucur pentru debutul în Liga 2. Sper să o ţinem tot aşa, pe o pantă ascendentă, să ne menţinem pe primul loc. Cu Pandurii am avut puţine emoţii, la început, dar mi-au trecut repede. Sunt jucător profesionist. De asta sunt plătit, să îmi fac datoria de fiecare dată când se apelează la mine”. Vârful de atac al echipei sibiene, Cosmin Neagu, s-a bucurat pentru că, în sfârşit, a putut juca. „Am stat destul de mult timp deoparte, doar m-am antrenat. Cel mai important este că echipa câştigă, avem victorii, avem continuitate. Suntem pe primul loc, iar adversarii pe care-i vom întâlni în meciurile următoare se vor mobiliza mai mult, vor încerca să abordeze altfel meciurile cu noi… Dar o e motivaţie în plus pentru noi. Vom încerca să câştigăm, acesta e obiectivul nostru meci de meci. Sper să ne menţinem pe primul loc”, a spus Neagu.

Alex Pelici, suspendat două etape

În această săptămână, antrenorul principal al lui FC Hermannstadt, Alexandru Pelici, şi-a aflat pedeapsa pentru eliminarea din meciul cu UTA Arad, din etapa a V-a. Tehnicianul a fost suspendat de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal pentru două etape.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*