FC Hermannstadt – „U“ Cluj. Să le scoatem „șepcile“ de pe cap!

FC Hermannstadt (locul 2, cu 48 de puncte) are ocazia de a se desprinde de „U“ Cluj (locul 3, cu 47 de puncte), astăzi, la Mediaș, după meciul direct programat pe Stadionul Gaz Metan, de la ora 19, în cadrul rundei a 4-a din play-off-ul Ligii 2.

foto: facebook/FCH

La fel ca-n sezonul regular, exact înaintea partidei atât de importante pentru promovarea directă în prima ligă, dinspre Capitală au fost lansate din nou vești care strică atmosfera creată în jurul echipei. În urmă cu câteva săptămâni, ziarele centrale de sport anunțau că FCH ar promova degeaba, fiindcă e în prag să nu primească licența de participare în Liga I. O veste care ne-a destabilizat, ajungând să abordăm ultima fază de pe locul 3, după ce aproape un sezon întreg am stat în coasta liderului Petrolul. FCH era în grafic cu actele, așa cum este și acum, dar meciul din afara terenului s-a dovedit a fi atunci pierdut.

De această dată, o veste aruncată din senin care anunța că numeroși jucători au părăsit echipa, așa cum a făcut și „cel mai plecat“ sibian al campionatului – Dani Coman, din cauza restanțelor salariale, a strâns din nou nori negri deasupra FCH. Și multe semne de întrebare. Fără îndoială că există probleme, ca-n orice casă, însă e greu de crezut că lotul stă să se „destrame“ înaintea unui asemenea meci. Rațional, dacă tot ar fi evoluat până acum fără bani, jucătorii FCH ar mai putea-o face încă 7 partide, sub lumina reflectoarelor mai multor impresari, având ocazia de a-și aranja trasferuri bune pentru sezonul următor. Pentru că, nu-i așa?, altfel obții un transfer din postură de jucător care a obținut o promovare decât unul care a fugit „la greu“.

Ca urmare, începutul săptămânii a găsit FCH preocupată să dezamorseze „bomba“ plantată de șmecherii din fotbalul românesc, cel mai probabil în favoarea „U“ Cluj. Fotografii la antrenament cu lotul pe teren, cu jucători veseli, apoi cu Dani Coman aproape de echipă, prin care clubul sibian a ținut să-și liniștească fanii.

foto: facebook/FCH

Dincolo de meciul din afara terenului, în această seară vom avea parte de întâlnirea sezonului pentru sibieni în Liga 2. O partidă în urma căreia FC Hermannstadt are ocazia de a se desprinde de „U“ Cluj la 4 puncte, pentru a mai reduce din presiunea care îi taie respirația în fiecare etapă.

Măldărășanu încearcă să mai diminueze apăsarea jucătorilor. Face totodată un apel la suporteri, deși nu va avea parte de prea mulți alături la acest meci greu. ,,Va fi un alt meci, unul foarte, foarte important, dar nu decisiv. Aportul publicului este foarte important. L-am simțit împotriva noastră în meciul cu Petrolul Ploiești, de exemplu, în ultimele 15 minute, atunci când adversarii au prins curaj datorită celor prezenți în tribune. Trebuie ținut cont de un aspect foarte important aici. A.F.C.Hermannstadt joacă mereu în deplasare, iar acest lucru în mod evident se simte. Și din acest motiv ne dorim promovarea și apoi să ne reîntoarcem pe Stadionul Municipal din Sibiu, unde vom fi alături de suporterii minunați ai acestui oraș. Sunt convins că se va crea un entuziasm maxim, o emulație, iar noi vom simți cu adevărat aportul publicului din Sibiu”, a declarat Marius Măldărășanu, antrenor principal A.F.C. Hermannstadt.

Pentru partida de astăzi, doar Alhassan și Opruț au început săptămâna cu probleme medicale, dar au participat la antrenamente și ar putea evolua chiar titulari. „Pentru această partidă cu Universitatea Cluj-Napoca avem ceva probleme de lot, dar nimic foarte serios. Ce vă pot spune este că dacă nu va fi un jucător 100% apt de joc, acela nu va juca și va fi pe banca de rezerve sau în tribune. Pe teren vom avea nevoie de fotbaliști care să fie dispuși 100% la efort, pentru că va fi o confruntare de angajament maxim“, transmite Măldărășanu.

De partea cealaltă, Universitatea Cluj vine pentru a doua oară la Mediaș, în decurs de câteva săptămâni, cu același obiectiv: să facă rocada în clasament cu FC Hermannstadt. „Zic eu că cei de la Hermannstadt nu neapărat vor avea un joc ofensiv, să ne atace. Cred că ei se mulțumesc și cu un meci egal. Trebuie să fim mult mai atenți pe momentele în care vom pierde mingea, să nu fim surprinși, așa cum s-a întâmplat la o fază din jocul cu Steaua, când a fost o superioritate în a doua repriză de 5 contra 3 destul de periculoasă”, a atras atenția Erik Lincar, antrenorul Universității, înaintea plecării spre Mediaș.

„Va fi un meci dificil. Întâlnim o echipă care joacă un fotbal frumos, dar dacă vom intra la fel de concentrați și conectați la ceea ce avem de făcut ca și în meciul cu Steaua, nu cred că nu vom reuși să ne întoarcem cu toate cele trei puncte de la Mediaș”, a declarat Andrei Gorcea, portarul Universității Cluj.

Biletele costă 5 lei și sunt disponibile pe site-ul bilete.ro AICI. De asemenea, casa de bilete de la Tribuna 2 a Stadionului Gaz Metan va fi deschisă de la ora 17,30.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*