FC Hermannstadt și „U“ Cluj au pus lacătele pe porți!

Locurile 2 și 3 în clasament, FC Hermannstadt respectiv „U“ Cluj au terminat nedecis 0-0, în această seară, la Mediaș, în cadrul rundei a 4-a din play-off-ul Ligii 2

foto arhivă: facebook/FCH

Duelul pentru poziția secundă în clasament, care asigură promovarea directă în Liga I, a debutat cu ambele echipe suflând și-n iaurt numai să nu apară ocazii în propriul careu. FC Hermannstadt a iuțit puțin, chiar în startul partidei, dar s-a ales doar cu trei cornere consecutive, fără să pună însă în pericol buturile adverse. Până aproape de pauză, cu o singură excepție, se putea juca și fără porți, cele două echipe ieșind totuși în evidență prin organizările lor, cu excelentă densitate zonală, cu linii apropiate, care n-au lăsat prea multe spații libere. Atât de-o parte, cât și de cealaltă.

În afara unui șut telefonat din 23 de metri a lui Popescu, fără emoții pentru portarul Gorcea, până în minutul 41 s-au consemnat doar 3 galbene primite de clujeni, după faulturi din spate. A mai fost o fază excelentă de atac a FCH, în minutul 36, care a stârnit panică în apărarea „șepcilor roșii“. A fost un triunghi rapid de pase între cei trei P din atacul sibian (Popescu – Paraschiv – Petrescu), căpitanul nostru trimite spre poartă din careu, dar balonul îl izbește în față pe Balgiu și faza se stinge.

Și a venit minutul 41. Lansat în adâncime de la limita ofsaidului, Daniel Paraschiv scapă singur cu Gorcea, îl depășește în dribling, intră în unghi, șutează spre poarta goală, dar balonul trece paralel cu linia porții.

Replica U Cluj a venit imediat, în minutul 44, Ribeiro șutează din careu, mingea este deviată în mod fericit de Alhassan și se duce în stâlpul din stânga lui Iliev și scăpăm in extemis.

Nemulțumit de atac, la pauză, Linkar schimbă 2 oameni de gol, Măldărășanu încearcă cu Biceanu în locul lui Nătăsie. Linkar rămâne nemulțumit și după o oră de joc îl schimbă și pe Tescan cu Haită. La noi, în minutul 65, Buhăcianu intră în locul lui Alhassan, apoi Hora în locul lui Paraschiv.

Meciul se aprinde timp de câteva minute. Petrescu se descurcă excelent aproape de colțul terenului, într-o zonă cu mare destitate de jucători, centrează în careu, Popescu reia cu capul în bara din stânga lui Gorcea (‘71). Rămânem sus, la faza următoare Opruț, apoi Bejan – din 23 de metri șutează sub transversală, Gorcea respinge de fiecare dată.

În minutul 82, Petrescu îi lasă locul lui Balaure, însă jocul a reintrat în tipar, cu dueluri aspre, ritm bun, dar departe de cele două porți.

FC Hermannstadt a lăsat în final impresia că își dorește mai mult victoria, însă nu s-a desfăcut suficient pentru a ataca cu toate forțele. S-a încheiat 0-0, cele două echipe păstrându-și locurile în clasament, în condițiile în care Petrolul s-a distanțat acum la 5 puncte.

FC Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, I. Stoica, Opruț – Alhassan (’65, Buhăcianu), Mino Sota, Năstăsie (’46 Biceanu) – P. Petrescu (cpt.) (’82, Balaure), D. Paraschiv (‘65, Hora), C. Popescu (‘90, Bucuroiu)

Clasament după runda a 4-a:

sursa: FRF

Declarații după meci Daniel Paraschiv și Marius Măldărășanu:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*