FC Hermannstadt și ocazia de luni

După ce ne-am clătit ochii în meciuri de Champions League și Europa League, revenim în competiția internă, unde încep fazele play-off și respectiv play-out ale Ligii I.

FC Hermannstadt are ocazia să bifeze 3 puncte „de aur“, luni, 2 martie, pe (semi) Municipal, cu Chindia Târgoviște.

În play-out

Cu meciuri jucate „acasă“ la Tg. Mureș, FC Hermannstadt n-a fost echipa care să impună respect în prima parte a Ligii I. Abia după revenirea pe (semi) Municipal a început să fie luată în seamă de echipele tari. A fost însă cam târziu pentru a spera la un loc călduț, între primele 6. Acum nu ne rămâne de făcut decât să suferim și să ne bucurăm alături de ea, meci de meci, în cursa pentru evitarea retrogradării.

Fără vlagă, la Voluntari

Ultima reprezentație a FCH înainte de play-out s-a consumat sâmbătă, la Voluntari, pe terenul ultimei clasate. A fost un eșec. Un 0-2 (0-1) sec, la capătul unei prestații complet ratate. În contradicție cu atitudinea din ultimele săptămâni, elevii lui Miriuță au jucat fără vlagă, atenți parcă să nu-și murdărească echipamentul și consumând practic degeaba banii de deplasare.

Chiar înainte de pauză a fost intrare rudimentară a lui Taira în propriul careu, acțiune în urma căreia fostul gazist Eric Oliveira (Voluntari) a devenit, după transformarea penaltiului, cel mai bun marcator străin din istoria Ligii I. Apoi, în min. 63, complet liber în preajma careului nostru, Sanoh s-a trezit cu o minge degajată prost, iar invitația la șut s-a lăsat cu golul care a închis tabela: 0-2.

O primă finală

Cum „cele rele să se spele, cele bune să se adune“, FC Hermannstadt are ocazia să se revanșeze în fața propriilor suporteri chiar luni, 2 martie. Întâlnește Chindia Târgoviște, vecină de clasament și de suferință, ambele echipe pornind cu 13 puncte, la numai 2 de loc de baraj. Ca urmare, se anunță o primă finală în lupta pentru supraviețuire, un fel de tie-break unde fiecare punct e o mică bătălie câștigată.

Având avantajul terenului propriu, dar și cel al statisticii din acest sezon (2-1 acasă și 1-1 la Târgoviște), FCH are ocazia să bifeze prima victorie din 2020 și să păstreze toate punctele la Sibiu. Contează, ca de fiecare dată din decembrie încoace, pe sprijinul suporterilor. Mai ales că vremea se anunță prietenoasă pentru această perioadă, cu o temperatură de circa 10 grade Celsius la ora jocului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*