FC Hermannstadt se întoarce acasă

Echipa sibiană de Liga I încheie stagiul de pregătire desfășurat în Turcia cu un meci contra turcilor de la Gaziantep FK. Revenirea la Sibiu este programată pentru mâine 1 iulie. Ieri, FC Hermannstadt a desfășurat un nou joc de pregătire, 2-1 (0-1) cu FK Zira (Azerbaidjan), goluri marcate de Paraschiv și Baba Alhassan. Vestea zilei este însă prelungirea contractului lui Petrișor Petrescu, „inima“ echipei sibiene.

„Să rămâi mereu cu noi“

Clubul sibian i-a transmis un mesaj căpitanului pe pagina de socializare, mai ales că ieri și-a sărbătorit onomastica în cantonament, de Sf. Petru și Pavel. „Astăzi este despre căpitanul nostru, fotbalistul de al cărui nume se leagă revenirea noastră în Liga 1. Petry, tu ai fost cu noi de la început. Ai fost cu noi de când am readus fotbalul la Sibiu și ne-am câștigat prin muncă un loc printre cei buni. Te-ai întors aici când ne-a fost greu și… parcă nici n-ai fost plecat vreodată! Parcă nici n-am vrea să fi plecat vreodată! Parcă am vrea să rămâi mereu cu noi și la greu, dar și la bine. La mulți ani, căpitane! La mulți ani alături de noi, Petrișor Petrescu!  La mulți ani tuturor celor care astăzi sărbătoresc ziua numelui!“, a transmis FCH.

foto: facebook/FCH

Noutăți

Revenită în Liga I, echipa sibiană continuă pregătirile pentru noul sezon care bate la ușă. Marius Măldărășanu are la dispoziție un lot sudat, format în cea mai mare parte din jucătorii care au reușit performanța de a promova după numai un an de la retrogradare. Așa cum anunța încă de la reluarea antrenamentelor, Măldărășanu se va baza și pe câțiva jucători noi, transferați pentru a crește concurența pe posturi. Astfel, au fost aduși până acum Daniel Paraschiv (transfer definitiv de la CFR Cluj), Alexandru Răuță (30 de ani, liber de contract, fost căpitan la Dinamo), Alexandru George Dușmanu (21 de ani, de la Concordia Chiajna) și Dragoș Iancu (19 ani, de la Gaz Metan Mediaș).

Alex Răuță

Mijlocașul Alexandru Răuță a semnat un contract pentru următoarele două sezoane, din postura de jucător liber. În sezonul trecut, a evoluat pentru Dinamo București în 30 de partide în toate competițiile (Liga 1&Cupa României), fiind căpitanul echipei pentru care a oferit un assist. Potrivit FCH, mijlocașul defensiv este cotat la suma de 300.000 euro pe siteurile de specialitate, iar în cariera sa a mai evoluat pentru echipe ca F.C.Argeș (club la care s-a format), C.S.Mioveni, Pandurii Tg.Jiu, Poli Iași și F.C.Voluntari, echipă alături de care a câștigat Super Cupa României în sezonul 2017 – 2018. Alex va purta tricoul cu numărul 55 în sezonul următor de Liga 1. „Îi spunem bun venit lui Alex Răuță și îi dorim (și) pe această cale mult succes la A.F.C.Hermannstadt!“, a transmis FCH.

Alex Dușmanu

Alexandru George Dușmanu este un mijlocaș stânga în vârstă de 21 de ani, eligibil pentru regula Under-21. „Tânărul fotbalist mai poate evolua și ca mijlocaș dreapta, dar și ca mijlocaș ofensiv. Alex este cotat la suma de 125.000 euro pe site-urile de specialitate, iar în sezonul trecut a bifat 18 prezențe pentru Concordia Chiajna, pentru care a înscris de două ori.

Alex Dușmanu a semnat pentru următoarele patru sezoane cu FCH și se va alătura lotului la întoarcerea din cantonament“, a anunțat clubul sibian.

Dragoș Iancu

Tânărul Dragoș Petru Iancu a semnat chiar ieri cu A.F.C.Hermannstadt un contract valabil pentru următoarele două sezoane. „Dragoș are 19 ani, poate folosi la fel de bine ambele picioare și evoluează pe postul de mijlocaș central, dar poate da randament și ca mijlocaș de bandă (stânga/ dreapta) sau ,,vârf retras”. În sezonul precedent, Dragoș Iancu a evoluat în 13 partide pentru Gaz Metan Mediaș în Liga 1 și a înscris un gol. Ca junior U19, Iancu a evoluat pentru campioana României, C.F.R.Cluj-Napoca și Gaz Metan Mediaș. Dragoș Iancu este cotat la suma de 100.000 euro pe site-urile de specialitate și este în Echipa Națională a României U20, pentru care a debutat în luna martie a acestui an într-un meci contra reprezentativei Norvegiei U20.

Dragoș Iancu s-a antrenat alături de echipa noastră în cantonamentul din Bolu, Turcia, având acceptul clubului Gaz Metan. Ne bucurăm să-l avem acum în lotul nostru pentru următorul sezon de Liga 1 și suntem convinși că nu ne va dezamăgi așteptările. Bine ai venit, Dragoș!“, a transmis FCH.

Paraschiv, 3 goluri

În Turcia, Marius Măldărășanu a rulat la fiecare meci întreg lotul înscris pe foaia de joc. S-a remarcat din nou Daniel Paraschiv, care a  marcat 3 din cele 4 goluri marcate în primele 3 partide.

Gruparea sibiană va mai disputa un amical în această după-amiază, apoi va reveni mâine la Sibiu pentru un stadiu de încă două săptămâni, timp în care, dacă va urma cursul inițial al programului de pregătire, va mai disputa două jocuri de verificare.

Meciuri în cantonament

FC Hermannstadt și-a programat în Turcia 4 meciuri de verificare. Pe 22 iunie, a încheiat 0-0 cu KF Tirana (campioana Albaniei), sâmbătă, 25 iunie, a învins  FC Shkupi (campioana Macedoniei de Nord), scor 2-0 (2-0), goluri Paraschiv min. 25 și 43, apoi 2-1 (0-1) cu Zira FK (locul 3 în prima divizie din Azerbaidjan), golurile sibiene fiind marcate de Paraschiv și Baba Alhassan. Ultimul meci este programat pentru astăzi, 30 iunie, cu Gaziantep FK, echipă din prima ligă a Turciei, unul dintre cele mai puternice campionate din Europa, grupare care îi are în lot pe românii Alin Toșca & Alexandru Maxim.

Lotul deplasat în Turcia

Portari: Plamen Iliev, Vlad Muțiu, Ionuț Pop

Fundași: Ionuț Stoica, Florin Bejan, Paul Antoche, Raul Opruț, Saed Issah, Loren Niță, Beni Hanzu (FCH2), Mihai Butean (se antrenează cu FCH)

Mijlocași: Petrișor Petrescu, Ciprian Biceanu, Ionuț Năstăsie, Mino Sota, Baba Alhassan, Silviu Balaure, Călin Popescu, Alex Oroian, Gabriel Șerban, Dragoș Iancu

Atacanți: Daniel Paraschiv, Vali Buhăcianu, Ioan Hora

Staff: Marius Măldărășanu – antrenor principal, Laurențiu Costache – antrenor secund, Marian Rada – antrenor secund, Florin Berța – antrenor portari, Sergiu Coc – preparator fizic, Mircea Fățan – maseur, George Halmaghi – kinetoterapeut, Dragoș Rusu – medic

Administrativ: Dănuț Coman – președinte executiv, Radu Neguț – manager sportiv, Dănuț Perjă – director sportiv

Media: Cosmin Călinescu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*