FC Hermannstadt s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României

Echipa sibiană a câștigat cu 2-0 primul meci disputat în actuala ediție a Cupei României, disputat în deplasare, în compania echipei Academica Clinceni, ocupanta locului al doilea în Liga 2. Astăzi este rândul Gazului Metan să debuteze în Cupă, în deplasare la Rădăuți.

FC Hermannstadt s-a impus pe terenul din localitatea ilfoveană prin golurile reușite în repriza secundă de Juvhel Tsoumou (min. 53) și Petrișor Petrescu (min. 66).

Antrenorul Alexandru Pelici a folosit următoarea formulă de echipă: Cătălin Căbuz (cpt.) – Tiberiu Serediuc, Cătălin Pîrvulescu, Ionuț Stoica (Nemanja Mijuskovic  – min. 46), Claudiu Pamfile – Lucian Dumitriu, Alexandru Dandea – Petrișor Petrescu, Bruno Chalkiadakis (Abdulrahimi Besart – min. 67), Luis Ali (Daniel Tătar – min. 46) – Juvhel Tsoumou.

„Nu a fost deloc un meci ușor. Am întâlnit o echipă cu jucători tineri şi ambiţioşi. Este important că ne-am calificat. Este un rezultat bun. Îi felicit pe jucători pentru această victorie”, a declarat antrenorul principal Alex Pelici.

Cu această ocazie, la FC Hermannstadt a debutat Abdulrahimi Besart, fotbalist transferat săptămâna trecută.

Următorul meci pe care-l va disputa FC Hermannstadt este programat duminică, 30 septembrie, de la ora 21.00. La Tg. Mureş, pe Stadionul „Trans-Sil”, sibienii primesc vizita vicecampioanei FCSB. Meciul face parte din etapa a X-a a Ligii 1.

Cealaltă combatantă din județul Sibiu în Cupa României, Gaz Metan Mediaș, întâlnește astăzi în șaisprezecimile Cupei României, în deplasare, Bucovina Rădăuți. Adversarii Gazului evoluează în Liga a III-a, sub comanda foștilor internaționali Dorin Goian și Daniel Bălan. Meciul se va disputa pe Stadionul Municipal Rădăuți, de la ora 16.30. Gruparea de pe Târnava Mare pornește ca favorită, dar tehnicianul Mihai Teja spune că echipa sa va aborda cât se poate de serios jocul, în condițiile în care Cupa României este un obiectiv important. „Îi respectăm pe cei de la Rădăuți, dar vom încerca să obținem victoria”, a declarat Teja.


Mihai COLIBABA | Alex PÎNTEA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*