FC Hermannstadt revine la Tg. Mureș pentru derbiul nou-promovatelor

După înfrângerea de la Botoșani, din etapa a II-a, scor 2-0, echipa sibiană primește vizita Dunării Călărași, cealaltă echipă care a făcut pasul pe prima scenă fotbalistică din România în această vară.

Întâlnirea este programată duminică, 5 august, de la ora 18.00, și va avea loc pe Stadionul ”Trans-Sil” din Tg. Mureș.

Alexandru Pelici, antrenorul principal al echipei sibiene, a vorbit despre importanța acestui joc, astăzi, într-o conferință de presă. ”Este un meci important, la fel cum de altfel sunt toate pentru noi. Jucăm pe teren propriu și întâlnim o echipă care a promovat alături de noi. Există o anume rivalitate, între ghilimele, pentru că ambele echipe vin din eșalonul secund și fiecare vrea să se prezinte cât mai bine în prima ligă. Sperăm să facem un joc bun, în urma căruia să obținem un rezultat favorabil. În acest debut de campionat, fiecare punct contează. Au trecut două etape și nicio echipă nu a acumulat maximum de puncte. Asta spune multe despre modul în care se joacă, modul în care echipele luptă pentru fiecare punct. Ne dorim această victorie. Întâlnim o echipă care nu a primit gol în acest debut de campionat, care are un portar inspirat, mă refer la Straton, o echipă care a făcut bine faza de apărare, s-a apărat supraaglomerat, dar care a pus probleme pe atac rapid și contraatac ori de câte ori au avut posibilitatea, pentru că are jucători care se pretează la un asemenea model de joc. Sperăm să găsim modul în care să putem înscrie și să câștigăm toate cele 3 puncte”, a declarat Pelici.

Tehnicianul sibienilor a mai adăugat că nu există probleme de lot și a făcut un apel la adresa suporterilor de a fi încă o dată alături de echipă. ”Cu Sepsi, cred că a fost o atmosferă frumoasă, chiar dacă încurajările nu au fost în totalitate pentru noi sau au fost mai mult pentru Sepsi. I-am simțit pe oamenii care au venit din Sibiu bucurându-se pentru fiecare reușită a noastră și încurajându-ne. Sperăm ca și duminică timpul să fie bun, să vină lume cât mai multă la stadion, iar oamenii din Tg. Mureș să ne adopte, să îndrăgească această echipă a Sibiului. În același timp, facem un apel la suporterii noștri, pe care îi rugăm să fie alături de noi în număr cât mai mare, pentru că alături de ei suntem puternici, iar asta am demonstrat-o nu o dată. Le-am simțit lipsa din plin în jocul de la Botoșani”, a mai spus Pelici.

La rândul său, căpitanul Răzvan Dâlbea e de părere că echipa care va greși mai puțin va obține victoria în meciul de duminică. ”Este foarte important acest meci. Se poate spune că este un derbi, deoarece se întâlnesc echipele care au promovat din Liga 2. Fiecare dintre noi vrea să demonstreze că poate face față cu brio primei scene a fotbalului românesc. Din acest punct de vedere, este foarte important acest meci, atât pentru noi, cât și pentru ei. Întâlnim o echipă care, în primele două etape, a obținut 4 puncte cu echipe foarte puternice din fotbalul românesc, de aceea trebuie să fim puși în gardă, pentru că vom avea un meci foarte greu. Cred că esențial va fi să comitem cât mai puține greșeli. Și Călărașiul este o echipă bine organizată. Cine va greși mai puțin va avea câștig de cauză”, a declarat Dâlbea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*