FC Hermannstadt a transferat doi jucători portughezi

Echipa sibiană își întărește forțele și spera la cât mai multe victorii în campionatul national. Cu această idee în minte, echipa locală de fotbal și-a completat lotul cu încă doi jucători. Este vorba despre portughezii Alves Miranda Jailton ”Kuca” și Pedro Manuel da Silva Moreira. Cei doi au semnat cu FC Hermannstadt contracte valabile până la finalul sezonului 2018/2019, cu posibilitate de prelungire.

În vârstă de 29 de ani, Kuca s-a născut în Insulele Capului Verde și are dublă cetățenie. El evoluează pe postul de aripă stânga și are în palmares 17 selecții și două goluri în naționala de seniori a Insulei Capului Verde. A început fotbalul în țara sa natală, la Boavista Praia, după care a trecut pe la cluburile Mirandela, Chaves și Estoril, toate trei din Portugalia. În 2015 s-a transferat la Karabukspor, în Turcia. A mai trecut pe la Belenenses, Rio Ave și Arouca, în Portugalia. Ultima sa echipă a fost Boavista Porto, de care s-a despărțit în această vară. Kuca a adunat aproape 100 de meciuri și 17 goluri în primul eșalon din Portugalia, dar și 12 jocuri și două goluri în Europa League cu Estoril și Belenenses.

Pedro Moreira are tot 29 de ani și este mijlocaș central. În palmaresul săufigurează 10 meciuri în echipa națională de tineret a Portugaliei. Moreira este la prima experiență în afara țării sale natale. El și-a început cariera la juniorii Boavistei, iar la seniori a trecut pe la Boavista, FC Porto, Gil Vicente, Portimonense, FC Porto B și Rio Ave. Cu ultima echipă a jucat în 5 meciuri, în Europa League. În sezonul 2014/2015, Rio Ave a făcut parte din grupă cu FCSB, însă nu a evoluat în niciunul din meciurile cu ”roș-albaștrii”. Moreira are în palmares 114 meciuri în primul eșalon din Portugalia (7 goluri) și 117 în cel de-al doilea (6 goluri). În 2014, cu Rio Ave a jucat în Supercupa Portugaliei, pierdută la penaltiuri în fața Benficăi Lisabona.


VM

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*