FC Hermannstadt a reluat pregătirile, iar Pelici a adus întăriri

După o vacanţă de două săptămâni, fotbaliştii sibieni s-au întors la antrenamente, având în vedere că noul sezon, primul pentru FC Hermannstadt în Liga 1, va debuta pe 21 iulie. Sub comanda „secunzilor” Eugen Beza şi Florin Berţa, fotbaliștii sibieni au efectuat un prim antrenament pe gazonul Stadionului Municipal, arenă aflată în plin proces de modernizare.

De la primul apel au lipsit Robert Boboc, Radu Crişan, Olivian Surugiu, Sabin Lupu, Mihai Stancu şi Cristian Danci. Lui Crişan şi Boboc le-a expirat împrumutul de la Astra, revenind la gruparea din Giurgiu. Mihai Stancu s-a întors la Gaz Metan, după împrumutul de un an, iar Sabin Lupu s-a înţeles cu gruparea FC Universitatea Craiova, nou-promovată în Liga 3. În ceea ce-i priveşte pe Surugiu şi Danci, aceştia nu mai intră în vederile antrenorului Alexandru Pelici pentru noua ediţie de campionat.

În schimb, FC Hermannstadt şi-a asigurat serviciile mijlocaşului Alexandru Dandea. În vârstă de 30 de ani, acesta vine la Sibiu de la Astra Giurgiu. Dandea a mai evoluat pentru SCM Rm. Valcea, SESO Cîmpia Turzii, Gaz Metan Drobeta Tr. Severin, Dinamo Bucureşti, Hoverla Ujgorod şi Metalul Reşiţa. „În sfârşim am ajuns acasă. Sunt stabilit de 10 ani la Sibiu. Pe majoritatea băieţilor de la FC Hermannstadt îi cunosc, cu unii am şi jucat împreună, cu Pîrvulescu şi Stoica la Rm. Vîlcea, iar cu „Curti” (Alex Curtean – n.red.), la Dinamo. Băieţii m-au primit foarte bine şi sper să facem o muncă foarte bună împreună. Am fost la primele meciuri ale echipei FC Hermannstadt în Liga a IV-a, pentru că aveam foarte mulţi prieteni care jucau acolo. Echipa a avut un parcurs foarte bun. În trei ani a fost campioană de fiecare dată. Anul acesta a produs şi surprize în Cupa României, a eliminat-o pe FCSB şi alte câteva echipe din Liga 1, a ajuns în finală şi, cred eu, cu puţin noroc, putea chiar să câştige trofeul. Am văzut că aici, la Sibiu, lumea e dornică de fotbal, suporterii vin şi îşi încurajează echipa. Îmi doresc să fie alături de noi, cum au făcut-o şi în Liga 2. Sper să facem lucruri frumoase împreună”, a declarat Dandea.

Alexandru Dandea

După o săptămână cu antrenamente de reacomodare la efort şi vizita medicală, fotbaliştii sibieni vor pleca într-un cantonament de două săptămâni în Slovenia, unde vor disputa şi patru meciuri de verificare, toate în compania unor echipe din primul eşalon.

Primul test va fi cel de pe 27 iunie, cu Kukesi, vicecampioana Albaniei, urmat de cel cu Vardar Skopje, din Macedonia, ocupanta locului 2 la finalul sezonului 2017/2018, două zile mai târziu. Ambele echipe vor juca în sezonul viitor al Europa League.

Pe 3 iulie, „alb-roşii” vor întâlni gruparea Ural, locul 12 în primul eşalon din Rusia, iar pe 5 iulie, pe Domzale, locul 3 în Prva Liga, prima divizie din Slovenia, de asemenea participantă în Europa League.

„Este un nou început. Trebuie să fim cu toţii conştienţi că tot ceea ce am făcut până acum e istorie. Din momentul acesta, vom fi judecaţi pentru ceea ce vom face începând din această secundă. Pentru asta va trebui să ne pregătim cât se poate mai bune. Va fi un campionat care nu se poate compara cu cel trecut, va fi un campionat greu. Suntem o echipă nou-promovată, o echipă care va încerca să se ridice la nivelul Ligii 1 şi să facă meciuri cât mai bune. Îi asigurăm pe suporterii noştri că vom face tot ce e posibil să câştigăm fiecare punct pus în joc, să le răsplătim dragostea şi ataşamentul pe care ni le arată. Pe această cale vreau să le mulţumesc pentru că ne-au primit astăzi în modul acesta frumos, chiar la primul antrenament”, a declarat antrenorul principal al echipei sibiene, Alexandru Pelici.

Tehnicianul a vorbit şi despre transferuri: „Dandea este un jucător cu experienţă, care cred că ne poate ajuta. Nu cred că are nevoie de prea multe prezentări. E un jucător care poate evolua atât mijlocaş central, cât şi fundaş central. Sunt zone pe care noi ni le dorim să fie întărite. Odată cu plecarea lui Crişan am pierdut în acea zonă un jucător de bază. Avem nevoie de jucători şi pe celelalte posturi. Sunt posturi deficitare. Încercăm să întărim fiecare compartiment, să aducem jucători pentru a avea un lot competitiv. Ne dorim să aducem câte unul sau doi jucători în fiecare compartiment, deci undeva la 6-7 jucători”, a mai spus Pelici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*