Favoriți pe Bega. SCM Timișoara – CSU Sibiu

Locul 4 în Top 10, CSU Sibiu privește „de sus“ disputa din această seară cu SCM Timișoara (Sala „Constantin Jude“, ora 19), din cadrul etapei a 24-a Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2022/2023. E primul meci după runde bune în care „vulturii“ sunt mari favoriți la victorie.

foto: facebook/CSU Sibiu

Tocmai acest statul îl pune în gardă pe Tomas Rinkevicius, care încearcă să-și țină elevii concentrați la maxim. „Timișoara este o echipă bună, a arătat-o în startul de sezon, când a câștigat multe meciuri importante. Au avut probleme cu accidentările, dar acum au lotul complet, au făcut ceva modificări și cu siguranță sunt o echipă periculoasă. Joacă pe teren propriu și de obicei astfel de echipe, împinse de la spate de proprii suporteri, sunt mult mai agresive. Trebuie să ne pregătim pentru nivelul contactelor și în același timp ne așteptăm la un meci dificil la Timișoara. În același timp, au un antrenor experimentat, care este și antrenorul echipei naționale. Se află de multe sezoane aici și cunoaște foarte bine Liga Națională, așa că ne așteaptă o luptă pe cinste”, a atras atenția Tomas Rinkevicius înaintea duelului de Timișoara.

Echipa sibiană, cu 4 victorii și o înfrângere la limită la Oradea în Top 10, joacă la patru zile de la ultimul succes, 78-74 cu CSM Constanța în Sala Transilvania.

De partea cealaltă, trupa lui Dragan Petricevic e fără victorie în Top 10, seria neagră aruncând-o pe ultimul loc în clasament, cu șanse minime la un loc de play-off.

În acest sezon, cele două echipe s-au întâlnit de 2 ori, împărțindu-și victoriile. SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara s-a impus anul trecut în Cupa României, iar CSU Sibiu în debutul Top 10, în februarie, 95-63 în Sala Transilvania.

„Tratăm acest meci cu seriozitate maximă, cum ne-am obișnuit să o facem de fiecare dată! Știm că este o partidă importantă pentru ei și nu vrem să le oferim ocazia să dicteze ritmul! Trebuie să stăm concentrați, pentru a avea cât mai multe șanse de calificare pe un loc bun în playoff!”, a declarat Basti Ionescu referitor la meciul care urmează pe Bega, citat de BC CSU Sibiu.

CLASAMENT

sursa: LNBM

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*