Victor Cornea parcurge cea mai dificilă perioadă din acest an pe plan sportiv. 6 înfrângeri consecutive, dintre care 5 pe hard și una pe zgură, în Cupa Davis. Cu toate acestea, rămâne pe locul 66 în clasamentul ATP la dublu masculin, cea mai bună poziție din carieră.

(Dan GREAVU)

foto: facebook/Andreea Bălan

Mereu sub lumina reflectoarelor din țară, în urma relației cu vedeta TV Andreea Bălan, sibianul e fără victorie din 12 august, când a câștigat al 6-lea turneu ATP Challenger din acest an, pe zgură, la Banja Luka (Bosnia & Herzegovina). Tenismenul de 30 de ani a ieșit apoi din primul tur la US Open, alături de Nikola Cacic (3-6, 7-6, 6-7, în 2 ore și jumătate, în fața cuplului Haase R. / Mektic N). A mers apoi la Istanbul, alături de românul Marius Copil, unde a cedat în primul tur la perechea Nedunchezhiyan J. / Smith J-P, scor 6-7 (13-15). 6-7 (10-8) la capătul unui nou meci de peste 2 ore.

S-a întors pe zgură, la Mamaia, pentru meciul de Cupa Davis dintre România și Taiwan, pierzând alături de Crețu la perechea Hsu Y. H. / Huang T., scor 1-6, 4-6. Patru zile mai târziu, Cornea a revenit alături de Cacic, pentru Turneul ATP 125 Challenger de la Saint Tropez (Franța). Favorita 3, perechea sibianului a pierdut în primul tur, pe HARD, scor 3-6, 6-7 (3-7), în mai puțin de o oră și jumătate, în fața favoriților gazdelor, francezii Jonathan Eysseric / Harold Mayot. La finalul lunii septembrie, alături de austriacul Philipp Oswald, a cedat din primul tur, în sală, la Orleans (Franța), scor 6-4, 3-6, 10-12 în fața perechii H. Patten H. / J-P Smith.

La Malaga Open

Săptămâna aceasta, sibianul a făcut pereche cu columbianul Nicolas Barrientos și a cedat din nou din primul tur, de această dată la Malaga Open, turneu ATP 125 Challenger dotat cu premii în valoare totală de 145.000 de euro, desfășurat tot pe HARD. Cei doi au pierdut din nou în super-tie-break, la Marco Bortolotti (Italia) / Sergio Martos Gornes (Spania), scor 7-5, 5-7, 6-10.

Reamintim, Victor Cornea a reușit o primă parte a sezonului 2023 excelentă, cu 6 turnee ATP Challenger câștigate, la Oeiras 1 (Portugania), Tenerife (Spania), Rovereto (Italia), Sanremo (Italia), Oeiras 3 (Portugania) și Banja Luka (Bosnia & Herzegovina).