Fără Opruț, am avut „bulevard“ pe flancul stâng, cu Irlanda de Nord

Cu sibianul Raul Opruț în tribune, România a suferit aseară pe flancul stâng, 1-1 (1-1) cu Irlanda de Nord, pe Arena Națională, meci de pregătire pentru EURO 2024. Selecționerul Edi Iordănescu a declarat după joc că n-a vrut să-l expună pe jucătorul de la FC Hermannstadt, sosit fiind la lot cu doar 2 zile înainte de meci. Dincolo de explicații, experimentul selecționerul a dat greș, naționala fiind „pedepsită“ de oaspeți în chiar minutul 7, la una din multele atacuri care au creat panică în partea stângă a apărării noastre.

foto: facebook/Echipa națională de fotbal a României

Dennis Man (23) a marcat golul tricolorilor, după ce oaspeţii au deschis scorul prin Jamie Reid (7), în prima partidă de pregătire a echipei antrenate de Edward Iordănescu pentru EURO 2024, a notat AGERPRES.

„Aşezarea compactă a nord-irlandezilor au pus mari probleme echipei României în prima repriză, astfel că în afara golului nu au existat prea multe acţiuni notabile.

Oaspeţii au marcat primii (7), la capătul unui contraatac rapid, început de la Conor Bradley, jucătorul lui Liverpool, continuat de Thompson şi finalizat de debutantul Jamie Reid, rămas singur cu portarul Niţă.

România a reuşit egalarea în min. 23, când Răzvan Marin a trimis o minge lungă, recepţionată de Dennis Man, care a croşetat apărarea oaspete şi l-a învins pe portarul Hazard cu un şut din careu.

Man a mai avut o acţiune similară (38), dar şutul său l-a nimerit pe coechipierul George Puşcaş.

În finalul primei reprize, o nouă minge lungă l-a găsit în careu pe fundaşul Mogoş (45+2), dar acesta a fost blocat în momentul şutului.

Repriza secundă a fost mai bună pentru echipa României, care a desfăcut jocul în câteva rânduri, fără să reuşi să finalizeze.

Răzvan Marin l-a testat pe portarul Bailey Peacock-Farrell cu un şut de la circa 25 de metri (48), dar goalkeeper-ul a fost la post.

Stanciu a trimis din voleu de la 17 metri, după un corner, însă mingea s-a dus mult peste poartă (52).

Cicâldău (55) a şutat şi el, de la 18 metri, însă mingea a fost deviată de un fundaş.

Pe final, oaspeţii au avut câteva minute bune, în care au încercat să pună în pericol poarta lui Niţă. Căpitanul McNair (79) a şutat de la 18 metri, dar Niţă a fost la post. Price (83) a tras la poartă, dar şutul a nimerit blocajul lui Sorescu.

Ianis Hagi, care a adus o rază de lumină în jocul echipei României, şi-a încercat şansa de la aproape 30 de metri, însă a tras pe direcţia portarului, care a reţinut fără emoţii.

România nu a făcut un joc prea bun, suferind mai ales în flancul stâng, în faţa unei echipe tinere, rapide şi disciplinate, aflată în reconstrucţie.

România rămâne cu doar două victorii în nouă meciuri contra Irlandei de Nord.“, a transmis AGERPRES.

România – Irlanda de Nord 1-1 (1-1)

Au marcat: Dennis Man (23), respectiv Jamie Reid (7).

Au evoluat echipele:

România: 1. Florin Niţă – 22. Vasile Mogoş (23. Deian Sorescu, 46), 3. Radu Drăguşin, 15. Andrei Burcă (26. Bogdan Racoviţan, 75), 4. Cristian Manea – 8. Alexandru Cicâldău (24. Darius Olaru, 62), 18. Răzvan Marin (5. Adrian Şut, 75) – 20. Dennis Man (14. Ianis Hagi, 75), 10. Nicolae Stanciu (căpitan), 25. Florinel Coman (13. Valentin Mihăilă, 62) – 9. George Puşcaş. Selecţioner: Edward Iordănescu.

Rezerve neutilizate: 12. Horaţiu Moldovan, 16. Ştefan Târnovanu – 2. Andrei Raţiu, 6. Marius Marin, 7. Denis Alibec, 11. Florin Tănase, 17. Adrian Rus, 19. Denis Drăguş, 21. Olimpiu Moruţan.

Irlanda de Nord: 12. Conor Hazard (1. Bailey Peacock-Farrell, 46) – 3. Trai Hume, 5. Eoin Toal, 17. Paddy McNair (căpitan) – 2. Conor Bradley, 19. Shea Charles, 15. Jordan Thompson (16. Alistair McCann, 72), 13. Patrick Lane (7. Conor McMenamin, 62), 20. Brodie Spencer – 10. Jamie Reid (21. Josh Magennis, 71), 14. Isaac Price. Selecţioner: Michael O’Neill.

Rezerve neutilizate: 23. Luke Southwood – 4. Aaron Donnelly, 8. Callum Marshall, 9. Shayne Lavery, 11. Paul Smyth, 18. Caolan Boyd-Munce, 22. Ciaron Brown.

România va juca din nou marți, 26 martie, de la ora 21:30, pe Stadionul Civitas Metropolitano (Madrid), urmând să întâlnească puternica selecționată a Columbiei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*