Fane Tulpan a încheiat cu bine expediția Kanchenjunga 2022, în Himalaya

Cunoscutul alpinist și salvator montan sibian Teodor ”Fane” Tulpan” a anunțat astăzi, pe pagina sa de Facebook, că a încheiat cu bine Expediția Kanchenjunga 2022, în Himalaya, expediție în care a pornit pe 8 aprilie.

Fane Tulpan a plecat spre Himalaya împreună cu colegul său de ascensiune, Cătălin Mastan, având drept țintă cucerirea vârfului Kangchenjunga (8.586 de metri). Deși a încheiat cu bine ascensiunea, sibianul mărturisește că el nu a reușit să ajungă în vârf, ci s-a retras de la 7500 de metri, din cauza unor probleme de sănătate.
”Namaste! Cu bucurie și plăcere va anunț că Expediția Kanchenjunga 2022 s-a încheiat cu bine prin ascensiunea reușită a colegului meu Cătălin Mastan cu multă ambiție, munca și dedicație – primul elev al Scolii de Munte Everest- Montaventura pe un opmiar, eu m-am retras de la 7.500 m din cauza problemelor avute la gat, punând siguranța mea pe primul plan.”, scrie Fane Tulpan.
Sibianul a pregătit această expediție pe Kangchenjunga încă din toamna anului 2019, dar a intervenit blocajul mondial generat de pandemia COVID și a trebuit să amâne totul. În cele din urmă, în data de 8 aprilie, el și colegul său, Cătălin Mastan au pornit spre Nepal, unde au început ascensiunea, în etape.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*