Fake fashion! „Mafia contrafacerilor” a mai primit o palmă, în județul Sibiu

Polițiștii au făcut praf o operațiune de contrafacere. Au prins două persoane în timp ce vindeau haine și parfumuri false în valoare de aproximativ 50.000 de lei. Cumpărătorii sunt avertizați să fie atenți la produsele contrafăcute!

FOTO: Mesagerul de Sibiu

Cu ocazia controalelor efectuate într-un târg din municipiul Sibiu, polițiștii au depistat 2 persoane fizice ce aveau expuse spre vânzare articole de îmbrăcăminte și parfumuri purtând inscripțiile unor mărci cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

În urma constatărilor, au fost întocmite 2 dosare de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 102 aliniatul 1 litera b din Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 305 de produse din categoriile îmbrăcăminte și cosmetice în valoarea de aproximativ 50.000 lei.

Cercetările în aceste dosare continuă.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sfătuiesc cumpărătorii să nu se lase impresionați de eticheta viu colorată și de prețul scăzut al unui produs de brand, ci să fie atenți la detaliile pe care le poate prezenta un produs original, respectiv că este lucrat cu precizie la cele mai mici detalii, prezenta însemnelor și detaliilor de pe cutia/ambalajul original al produsului, existența certificatelor de autenticitate, la toate detaliile produsului pe care  reprezentanții magazinelor trebuie să le prezinte cumpărătorilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*