Facultatea de Științe Economice are peste 40 de parteneriate cu mediul de afaceri

Peste 40 de parteneriate cu companii și instituții publice din Sibiu au fost realizate de Facultatea de Științe Economice în ultimul an și jumătate, în urma cărora s-au realizat investiții în valoare de peste 7.000 de euro.

Cosmin TILEAGĂ

”Am regândit modalitatea prin care studenții își efectuează stagiile de practică în timpul semestrului. Practic, în urma acordurilor semnate cu parteneri din mediul economic, studenții merg săptămânal în cadrul companiilor. Este o modalitate prin care ei sunt, practic, integrați mult mai bine în colectiv, au sarcini precise și termene de finalizare a acestora, iar firmele știu că se pot baza pe studenți pe o perioadă de timp mai îndelungată”, a explicat conf. univ. dr. Cosmin Tileagă, prodecan responsabil cu relația cu studenții și mediul de afaceri, în cadrul Facultății de Științe Economice.

Pe lângă aceste acorduri, companiile au dotat laboratoare din cadrul facultății, primind, de asemenea, posibilitatea de a decora holurile. ”Am decis să oferim spațiu de expunere pe holurile facultăți din mai multe motive. Primul ar fi de estetică. Apoi, este important pentru studenți să vadă că vin să studieze într-o facultate care este ancorată foarte bine în mediul de afaceri, că ei vor avea posibilitatea ca, la finalul studiilor, să se angajeze. Și, nu în ultimul rând, este una din modalitățile prin care facultatea ofară vizibilitate companiilor”, a adăugat Tileagă.

În prezent, Facultatea de Științe Economice din cadrul Universități ”Lucian Blaga” din Sibiu are acorduri semnate cu: AA+consulting, Aeroportul Internațional Sibiu, AJTS, Allianz Țiriac, Am Ring Hotel, AsConsult, Azets Insight, BCR, BRD, Business Management Techologies, BearingPoint, CafePoint, CECCAR Sibiu, Continental Automotive, Continental Forum Hotel, Decathlon, Golden Tulip Hotel, Hilton, Hotel Parc, Ibis Hotel, Kaufland, KeepCalling, Kendrion, Khar & Partners, Marquardt, Muzeul Astra, Muzeul Brukenthal, NN, Raiffeisen Bank, Schwarz toner, Total NSA, TNT Computers, Unicredit Bank, NTT Data.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*