„Fă-ți costum de Mica Unire!”, ateliere inedite la Muzeul Astra

Cu ocazia Unirii Principatelor Române, Muzeul ASTRA a pregătiti o serie de de activități interactive. Este vorba despre ateliere practice prin care se realizează colaje din materiale naturale, reciclabile. Astfel, vă veți putea ,,croii” un costum unic, de femeie sau de bărbat, din regiunea Moldova și Țara Românească.

Foto: Muzeul ASTRA
„Vom realiza proiecţii de diafilme despre evenimentele petrecute în 1859, precum <<Moş Ion Roată și Unirea>> şi <<Vodă Cuza la Hanul Cucului>> plus poveşti şi basme ale vremii – <<Dănilă Prepeleac>>, <<Povestea Porcului>>, <<Ivan Turbincă>>. Atelierele vor fi întregite de activităţi de storytelling – identifică povestea, precum şi de, normal(!), o horă”, transmit reprezentanți Muzeului ASTRA. Cei mici vor beneficia și de un bonus: proiecții de diafilme.
Atelierele se desfășoară în 22-23 ianuarie, 25-26 ianuarie 2024 în intervalul 9-15, în baza programării prealabile. Cost atelier: 15 lei /pers, taxa educație muzeală.
În 24 ianuarie se desfășoară 3 ateliere, de la 9:30; 11:30; 13:30.
Acces în baza biletului de intrare sau abonament.
Pe data de 24 ianuarie, sărbătorim Unirea Principatelor Moldova și Țara Românească sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, eveniment ce reprezentă încununarea aspirațiilor ce s-au născut în urma revoluțiilor de la 1848. 24 ianuarie marchează piatra de hotar în formarea statului modern român spre obținerea independenței în 1878, și ulterior spre Marea Unire din 1918.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*