Expoziţie privind asumarea trecutului comunist în Germania și România, la Primăria Sibiu

 Sala de expoziții a Primăriei Municipiului Sibiu (Centrul de Informare Turistică) va găzdui în perioada 05-18 iunie expoziția „Aufarbeitung. RDG în cultura memoriei”.

foto: Arhivă

Expoziția Fundației Federale pentru Reevaluarea Dictaturii SED „Aufarbeitung. RDG în cultura memoriei” relatează despre gestionarea istoriei dictaturii SED și a divizării Germaniei după sfârșitul RDG. Cele 20 de panouri au fost traduse în limba română. IICCMER a completat această expoziție cu 10 panouri despre cultura memoriei și asumarea trecutului comunist în România.

Proiectul a fost realizat de Ambasada Germaniei la București împreună cu IICCMER și Fundația Federală pentru Reevaluarea Dictaturii SED. La Sibiu expoziția este organizată de Centrul Cultural German Sibiu și Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu (FDGS), cu sprijinul Institutului pentru relații externe (ifa), alături de Consulatul Germaniei la Sibiu.

Expoziția este dedicată comemorării în anul 2024 a căderii Zidului Berlinului la 9 noiembrie 1989 și a Revoluției din România. Expoziția itinerantă a fost prezentată până acum la București și Brașov și va ajunge și în orașele Râmnicu Sărat, Ștefănești, Craiova, Timișoara, Oradea, Iași și Cluj-Napoca.

Program de vizitare: Luni – vineri:  09:00 – 17:00; Sâmbătă și duminică: 09:00 – 15:00

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*