Expoziție permanentă despre istoria Sibiului la Muzeul de Istorie. Din 2024

În anul 2024 se va realiza o expoziție permanentă despre istoria orașului Sibiu la Muzeul de Istorie Casa Altemberger.

Foto: Facebook Muzeul Național Brukenthal

Membrii Consiliului de Administrație al Muzeului Național Brukenthal au aprobat solicitarea directorului interimar Alexandru Constantin Chituță de a realiza în anul 2024 o expoziție dedicată istoriei Sibiului.

Expoziția se va realiza în Muzeul de Istorie Casa Altemberger iar fondurile necesare vor fi asigurate prin sponsorizarea oferită de JT.

„Vorbim cu toți de frumusețea acestui oraș, de oamenii care au făcut ca acest oraș să se dezvolte, de evenimente importante, de o seamă de premiere ce au avut loc aici, naționale și internaționale, însă, din păcate, discursul nostru se oprește doar la cuvinte, clădiri și imagini. Muzeul Național Brukenthal adăpostește o importantă colecție de piese ce au legătură cu Sibiul și istoria lui. Pentru a veni în sprijinul sibienilor și al turiștilor care doresc să afle lucruri minunate despre Sibiu și pentru a promova o parte din colecția Muzeului am propus membrilor Consiliului de Administrație ca într-un spațiu generos să putem realiza această expoziție. În toată lumea există nu doar o expoziție dedicată orașului cât și muzee de Istorie a orașului. Dacă avem cu ce ne mândri și dacă dorim să arătăm publicului ce a însemnat orașul nostru și istoria acestor locuri trebuie să începem printr-o călătorie expozițională. Vom face o comisie care să fie consultată cu privire la conceptul expozițional urmând ca în a doua jumătate a anului 2024 să fie deschisă. Vom expuse lucrări de artă, piese istorice, carte, documente, sculptură, arheologie, piese religioase, fotografie și multe alte obiecte ce se află astăzi în unele expoziții sau depozite. Cred că această expoziție permanentă se va bucura de un real succes și va aduce și un beneficiu publicului și orașului” a declarat Alexandru Constantin Chituţă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*