Expoziție la Nemșa dedicată vieții și contribuției remarcabile a lui Stephan Ludwig Roth

Astăzi, de la ora 13.00, la Biserica Fortificată din Nemsa, comuna Moșna, va avea loc un eveniment deosebit, în memoria lui Stephan Ludwig Roth.

Foto: Asociatia Casa Colectiilor

„În această zi de rememorare, ne amintim cu profund respect de viața și moștenirea lui Stephan Ludwig Roth, inspirație pentru generațiile de azi și de mâine. Stephan Ludwig Roth, personalitate de marcă în istoria noastră, este omagiat astăzi într-un spirit de recunoaștere a sacrificiilor sale pentru valorile în care a crezut și pentru drepturile fundamentale ale comunității.

În semn de adânc respect și comemorare a marelui martir Stephan Ludwig Roth, Asociația Culturală Casa Colectiilor, în colaborare cu Primăria Comunei Moșna, Biserica Fortificată de la Nemsa și Asociația Zestrea Transilvaniei, va organiza un eveniment special la Biserica Fortificată Nemsa.

Evenimentul va include expunerea unui portret de excepție al marelui martir din colecția personală a lui Zoltan Mladzsi Ionescu, fondatorul Casei Colecțiilor. Această prețioasă piesă de patrimoniu va fi prezentată în cadrul unei expoziții dedicate vieții și contribuției remarcabile a lui Stephan Ludwig Roth.

Alături de Asociația Zestrea Transilvaniei, evenimentul va aduce în prim-plan bogăția patrimoniului cultural și artistic al regiunii.

Ne bucurăm să avem sprijinul Primăriei Comunei Moșna Bisericii Fortificate de la Nemsa și Fundația Bolyai Cluj în organizarea acestui eveniment deosebit, menit să celebreze memoria marelui Stephan Ludwig Roth și să promoveze valorile culturale locale.“, a transmis Mladzsi Carla, din cadrul Asociației Casa Colecțiilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*