Expoziție Eduardo Diez la Palatul Brukenthal

Palatul Brukenthal din Avrig îi invită pe iubitorii de artă la o expoziție de pictură contemporană. Catalogat de critici drept „un peisagist înnăscut”, artistul spaniol Eduardo Diez a expus o colecție importantă din lucrările sale la Avrig. Expoziția intitulată „Senzații” mai poate fi vizitată până pe data de 9 octombrie, în sala mare a Palatului Brukentha, zilnic, între orele 10.00 și 22.00.
După succesul pe plan internațional, Diez a devenit cunoscut și în România, în ultimii ani acesta vernisând mai multe expoziţii în diverse oraşe de la noi. Spaniolul este apreciat în mod deosebit pentru peisajele sale, în special cele marine, dar şi cele inspirate de păduri, râuri sau munţi. Pictorul se declară „un interpret al culorilor” și spune că tablourile lui reflectă, ca și oamenii, stări de spirit, sentimente, trăiri și idei. Stilul picturilor sale este realismul descriptiv cu un fond impresionist și, de obicei, pictează în ulei pe tablă și pe pânză.
Criticii spun despre Eduardo Diez ca este înzestrat cu „un lirism pictorial unic. Arta sa implica o selecție de concepții și vitalități care transpun spectatorul în locuri de reflecții și admirație, unde se întâlnesc emoțiile și sentimentele.” Doritorii pot cumpăra o parte din lucrările artistului cu prețuri cuprinse între 300 și 400 de euro. (C.P.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*