Expoziție dedicată lui Emil Cioran la Biblioteca ASTRA

În această seară, în foaierul bibliotecii ASTRA a fost vernisată o expoziție tematică ce cupride documente, scrisori și obiecte ce i-au aparținut lui Emil Cioran.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Expoziția este parte a „Festivalului Cioran: de la Rășinari la Paris”, festival inițiat de europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță.

Foto: Mesagerul de Sibiu

La vernisajul expoziției au participat europarlamenarul Nicu Ștefănuță, directorul Bibliotecii ASTRA, Răzvan Pop profesorul Universitar Ion Dur și prof. univ. Rodica Brad, și directorul Centrului Cultural Francez din România, Julien Chiappone.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Biblioteca ASTRA Sibiu participă în cadrul expoziției prin expunerea unei serii de manuscrise, originale și reproduceri, documente de corespondență cu valoare de patrimoniu care fac parte din Colecțiile Speciale ale instituției. Se regăsesc astfel numeroase scrisori și cărți poștale din corespondența purtată de Emil Cioran cu fratele său, Aurel Cioran, și cu alți membri ai familiei.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Alături de aceste documente, în cadrul expoziției, publicul poate admira numeroase alte obiecte și documente provenite din colecții private sau expuse cu sprijinul altor instituții de cultură și învățământ din Județul Sibiu: volume cu autograful marelui filosof român, fotografii și tablouri care îl înfățișează pe acesta, două fotolii care s-au aflat în proprietatea familiei Cioran sau catalogul de la Școala Gimnazială din Rășinari în care sunt înscrise datele și perfomanțele școlare ale elevului Emil Cioran.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Festivalul Cioran: de la Rășinari la Paris se desfășoară de astăzi până în data de 24 aprilie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*