Expoziție de cabaline și ovine la Avrig

Duminică, 19 noiembrie se va desfășura la Avrig o nouă expoziție, cu târg, de ovine și cabaline. Evenimentul este organizat pe un teren privat, situat pe strada Câmpșor, de crescătorul de ovine și cabaline Victor Ștefan.

Foto: Victor Ștefan

Sunt așteptați aproximativ 250 de crescători de cai și ovine din întreaga țară și din Republica Moldova, care vor expune și vor încerca să vândă exemplare cabaline care pot ajunge la câteva mii, sau chiar zeci de mii de euro.

”De data aceasta ne așteptăm la o participare mai mare, de aproximativ 250 de crescători de cabaline și ovine, din întreaga țară dar și din republica Moldova. Așa cum ne-am obișnuit, expoziția va fi însoțită, și de un festival cu mâncare tradițională locală. Vom avea oaie la ceaun, mici și alte bunătăți din zona noastră.

Așadar, vă invităm cu drag să ne vizitați duminică, începând cu ora 7.30 – 8.00. Cei care vor să participe la târg în calitate de vânzători/expozanți mă pot contacta la nr.  de telefon 0754920297, pentru înscriere”, spune Victor Ștefan, organizatorul evenimentului.

Organizatorul promite că și de această dată, la expoziție, vor putea fi admirați cei mai frumoși cai din rasele ardenez, semigreu sau frizian, iar gurmanzii vor putea gusta cele mai apetisante preparate de oaie la ceaun.

Victor Ștefan crește oi și cai, și spune că la ora actuală are aproximativ 15 exemplare cabaline din rasele ardenez și semigreu, a căror valoare/exemplar varianză între 2500 și 8000-9000 de euro.

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*