Expoziția permanentă de cântare de la Șura Culturală Gușterița începe să prindă contur

Inițiativa celor de la Șura Culturală Gușterița de a organiza o expoziție permanentă de cântare fabricate la fosta fabrică „Balanța” Sibiu a avut impact printre sibieni, dar nu numai, care au început să doneze cântarele vechi pe care le aveau uitate prin gospodării.

Astfel, în cele trei săptămâni care au trecut de la lansarea de către cei de la Șura Culturală Gușterița a anunțului prin care făceau apel la cei care pot să doneze cântare vechi, celor trei cântare pe care le aveau atunci li s-au mai adăugat câteva.

Un exponat a sosit tocmai de la Bacău, fiind fabricat la fabrica sibiană Hess (numele fabricii Balanța înainte de naționalizare).

Doi soți din Sibiu au găsit prin casă un cântar de baie care fusese primit de ei ca dar de nuntă, și l-au donat expoziției.

Deasemenea colecției i s-au mai adăugat o balanță de farmacie și un cântar vechi donat de un sibian.

Foto: Facebook Alexandru Ioniță

Preotul Alexandru Ioniță de la Parohia Ortodoxă Gușterița, inițiatorul proiectului, face apel în continuare la cei care pot ajuta donând cântare vechi fabricate la „Balanța” sau „Hess”, dar și la cei care pot oferi documente sau mărturii referitoare la celebra cândva fabrică sibiană.

„Dorim să colecționăm tot felul de cântare produse în Sibiu la fabrica BALANȚA și să amenajăm o expoziție permanentă cu ele. Locația încă nu o știm, dar sperăm să apară la timp. Căutăm așadar cântare (avem deja 3) si mai ales relatări de la cei care au lucrat în fabrică, fotografii și orice informație relevantă. Contact 0743006806” au transmis cei de la Șura Culturală Gușterița.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*