EXPLOZIA de pe Iazului. Cauza: acumulare de gaze. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă.

Două persoane și-au pierdut viața și alte patru au suferit atacuri de panică în urma exploziei urmate de incendiu, de la blocul de pe strada Iazului. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă, respectiv ucidere din culpă.

Foto: ISU Sibiu

În urma exploziei urmată de incendiu, produsă la un apartament situat la parterul înalt al unui imobil de tipul P+3E, apartamentul în cauză, format din 2 camere, baie, bucătărie și hol – de aproximativ 50 mp a fost afectat în totalitate, precum și bunurile din interiorul acestuia. În acest apartament au fost găsite două persoane decedate, un bărbat de 46 de ani și o femeie de 51 de ani.

De asemenea, au fost afectate de explozie și de degajările mari de fum alte 15 apartamente, precum și 5 autovehicule parcate.

Dintre persoanele evacuate din imobil patru au suferit atacuri de panică, însă nu au necesitat transportul la spital.

”Incendiul a fost cauzat de o explozie în urma acumulării de gaze”, spune Sg.maj. Andreea Ștefan, purtător de cuvânt în cadrul ISU Sibiu.

De asemenea, polițiștii au început cercetarea penală în acest caz. ”Referitor la evenimentul înregistrat în această dimineață, pe strada Iazului din municipiul Sibiu, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă, respectiv ucidere din culpă, urmând ca, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, să fie stabilite toate circumstanțele exacte în care s-a produs acest incident”, spune Elena Welter, din cadrul IPJ Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*