EXPERȚI în remize! FC Hermannstadt – Petrolul 0-0

Teren bun, lume destulă pe Stadionul Municipal (cca. 6.000 spectatori), timp excelent pentru fotbal. Așa a fost în această seară, în FC Hermannstadt – Petrolul Ploiești, scor 0-0, meci din cadrul etapei a 25-a a Superligii României. Două dintre specialistele remizelor în acest sezon, FCH cu 12, iar Petrolul cu 13 rezultate de egalitate în 24 de partide, au jucat cu „frâna de mână trasă“. Din teama de a nu rămâne descoperite în apărare, au preferat să atace prudent, prea lent pentru a a produce un joc spectaculos.

(Dan GREAVU)

Raul Opruț a fost integralist și a arătat că e în creștere de formă (foto: facebook/FCH)

Nou venit în tabăra sibiană, tânărul Ianis Stoica a fost introdus de Măldărășanu direct în primul „unsprezece“. În minutul 4, lansat de Opruț, acesta a încercat primul șut la poarta lui Zima, care a reținut fără probleme. FC Hermannstadt a rămas sus, iar Oroian (‘5) a creat și el panică în careul advers.

În vreme ce echipa sibiană căuta soluții pentru a perfora poarta ploieșteană, oaspeții au făcut șah-mat apărarea noastră, mingea aruncată de Takayuki Seto (‘14) în fața porții fiind repinsă cu greu de Oroian în transversală. În plus, tușierul a văzut și un ofsaid, la limită, însă faza a TĂIAT ELANUL echipei lui Măldărășanu. Mai mult, Jair (‘18) a încercat și el poarta lui Căbuz, mingea s-a dus din fericire alături.

În minutul 23, Butean a executat foarte bine o lovitură liberă de la 22 de metri, însă Zima s-a opus inspirat.

În replică, Hanca (‘26) a fost găsit excelent în careu de Țicu, ploieșteanul a tras paralel cu linia porții, din fericire nimeni nu a ajuns balonul, care a ieșit afară. Același Hanca (39) a căutat din nou ținta, cu un șut tare de la 25 de metri, balonul a trecut pe lângă.

Nemulțumit de jocul echipei sale, Măldărășanu a schimbat chiar la pauză. Au intrat Ionuț Stoica și Cristi Neguț, iar FC Hermannstadt a trecut de la sistemul 4-3-3 la 4-4-2. Butean (’47) a tras de la 25 de metri, aproape de țintă, dar atitudinea sa după fază a lăsat să se înțeleagă că la pauză s-a discutat serios despre forțarea victoriei. Nou intratul Cristi Neguț (‘48) a fost găsit excelent în careu, acesta a tras tare, însă mult peste. A fost și ofsaid, la limită.

Petrolul a contrat din nou, Jair (55) executând totuși mult alături o lovitură liberă periculoasă. În minutul 64, același Jair a nimerit spațiul porții sibiene, tot din lovitură liberă, a respins bine Căbuz. A fost primul șut pe poarta sibiană! 

În minutul 67, Ianis Stoica avea să dezmorțească tribunele cu un „gol turcesc“. Un șut spre colțul scurt, deviat în plasa laterală de un fotbalist advers. La faza imediat următoare, Stoica a fost înlocuit cu Jipa. Tot atunci, Murgia a lăsat locul lui Biceanu.

De partea cealaltă, Pîrvu a mutat cu Diomande și Gicu Grozav. Jocul s-a stins apoi, nicio echipă nepărând hotărâtă să câștige.

În minutul 85, partida s-a întrerupt, unui spectator făcându-i-se rău, fiind nevoie de intervenția cadrelor medicale. Din păcate, finalul nu a adus nimic notabil pe teren astfel încât FC Hermannstadt și Petrolul au încheiat din nou la egalitate 0-0, la fel ca în tur.

Echipele

FC Hermannstadt: Căbuz – Butean, Găman, Bejan (cpt.) (46, I. Stoica), Opruț – Murgia (68, Biceanu), Sota, Oroian (46, Neguț) – Balaure (88, N’Goma), D. Paraschiv, Ianis Stoica (68, Jipa). Antrenor: Marius Măldărășanu

Petrolul Ploiești: Zima – Papp, Meijers, Huja, Țicu (cpt.) – Doua, Seto (71, Diomande), Hanca (71, Grozav), Tavares – Musi – Irobiso (46, Ișfan). Antrenor: Florin Pîrvu

În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt urcă pe locul 6 în clasamentul Superligii, cu 34 de puncte, cu unul mai mult decât Sepsi, care joacă în această seară la FCSB. În etapa următoare, echipa sibiană se deplasează la Rapid, vineri, 16 februarie, de la ora 20, urmând să întâlnească o echipă în mare formă, de numele căreia se leagă cele mai importante performanțe din cariera sportivă a cuplului sibian Coman – Măldărășanu.

Etapa a 25-a

Oțelul – FCU Craiova 1-0

Universitatea Craiova – U Cluj 2-2

Poli Iași – FC Voluntari 0-0

CFR Cluj – FC Rapid 0-1

Hermannstadt – Petrolul 0-0

Azi, 11 februarie

Ora 20:45: FCSB – Sepsi

Luni, 12 februarie

Ora 17:00: UTA Arad – FC Botoșani

Ora 20:00: Farul – Dinamo

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*