Exercițiu de salvare la Bâlea Lac

Salvamontiştii sibieni se vor antrena astăzi și mâine, la Bâlea Lac, în munţii Făgăraş, cu ajutorul unui elicopter de la Inspectoratul General de Aviaţie al MAI.

„Exerciţiul este inclus în programul anual de pregătire al Serviciului Public Judeţean Salvamont Sibiu pe anul 2019 şi a fost stabilit astfel încât formaţiile de salvare să fie pregătite corespunzător pentru toată gama de intervenţii montane specifice sezonului rece: accidente pe pârtiile de schi, în zonele înalte şi din avalanşă, evacuarea turiştilor de pe instalaţiile de transport pe cablu”, precizează şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

O parte din simulare va viza şi salvarea din avalanşă şi evacuarea victimelor pe calea aerului.

Exerciţiul va avea loc în zona Bâlea Lac din munţii Făgăraşului, începând cu ora 10,00.

Răniţii din zona munţilor Făgăraş sunt evacuaţi tot mai des cu elicoptere SMURD, după ce sunt recuperaţi de salvamontişti.

Cea mai mare operaţiune de evacuare a turiştilor cu elicopterul din munţii Făgăraş, zona Bâlea, a avut loc în ianuarie 2016, când 17 turişti de la Bâlea Lac au fost evacuaţi în siguranţă, cu elicopterul, la Cârţişoara. Atunci a fost nevoie la Bâlea de trei elicoptere, două aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie şi un elicopter privat, sosit de la Braşov, aparţinând unui om de afaceri braşovean care a dorit să ajute la operaţiunea de salvare din munte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*