EXCLUSIV | Răzbunarea lui Tănase! TVR nu a semnat contractul pentru festivalul „Cântecele Munților” de la Sibiu

Aflat la ediție aniversară, festivalul internațional de folclor “Cântecele Munților” riscă să se împiedice de refuzul președintelui TVR, Stelian Tănase, de a semna contractul cu Consiliul Județean Sibiu pentru producția evenimentului.

Ședința Comitetului Director de astăzi de la TVR s-a lăsat cu scântei. “Astazi, în ședința de Comitet Director, s-a supus la vot încheierea contractului pentru transmiterea evenimentului de la Sibiu.  Domnul președinte – care a avut și votul Cameliei Pătru – s-a opus. Drept urmare, evenimentul nu va avea loc – din punctul nostru de vedere”,  se arată într-un mesaj primit de organizatorii de la Sibiu din partea TVR și obținut în exclusivitate de reporterii Mesagerului de Sibiu.

Iuliana Tudor pe scena festivalului "Cântecele Munților"

Iuliana Tudor pe scena festivalului „Cântecele Munților” | foto: tvr.ro

Surse din cadrul televiziunii publice explică gestul președintelui Tănase ca fiind o răzbunare împotriva președintelui Klaus Iohannis, în condițiile în care Tănase aștepta mai mult sprijin din partea liberalilor în Consiliul de Administrație.

Directoarea de programe, Irina Radu, și directorul TVR 1, Gabriel Gherghescu, au părăsit ședința de Comitet Director, afirmând că nu pot participa la „sabotarea TVR-ului”. Cert este că tocmai la cea de a 40-a ediție a îndrăgitului festival, televiziunea publică nu poate să participe. Și nici vedeta Iuliana Tudor, cea care prezenta an de an aceste spectacole. Mai grav este că festivalul de săptămîna următoare se află în pericol de a nu mai fi trnsmis nici de o altă televiziune. Este greu de modificat programul cu doar câteva zile înainte și este și mai greu pentru Consiliul Județean Sibiu să întocmească altă documentație și să semneze un contract cu altcineva.

La Consiliul Județean Sibiu, în acest moment, se pare că nu se știa de acest eșec. Totuși, consilierul președintelui, Radu Nechit, ne-a asigurat că mâine vom primi o poziție a președintelui Ioan Cindrea.

La ediția din acest festival este anunțată participarea a câteva sute de artiști din România, Spania, Germania, Pakistan, Ucraina, Cipru și  Serbia precum și a artiștilor autohtoni: Cornelia și Lupu Rednic, Dinu Iancu Sălăjanu, Mariana Deac, Mariana Anghel, Niculina Stoican, Nineta Popa, Viorica Macovei, Ionuț Fulea, Alina Pinca, Nicolae Furdui Iancu, Tiberiu Ceia, Sava Negrean Brudașcu, Maria Butaciu, Mioara Velicu, Gheorghe Turda, Angela Buciu, Aneta Stan, Gheorghe Roşoga, Nicolae Mureşan, Traian Jurchela, Veta Biriş, Floarea Calotă, Maria Ciobanu şi Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*