”Evenimentul”, film premiat cu Leul de Aur, vine la ESTE Filmul de Miercuri

ESTE Filmul de Miercuri prezintă filmul EVENIMENTUL, regia Audrey Diwan, cu un scenariu adaptat după povestea autobiografică a romancierei Annie Ernaux.

Filmul este câștigător al trofeului Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția în 2021 și i-a adus premiul Tânără Speranță la Premiile César Anamariei Vartolomei, precum și premiul pentru Cea mai bună actriță la Premiile Lumière.

Proiecția va avea loc miercuri, 13 aprilie, de la ora 20.00, la Sala Mică a Centrului Cultural ”Ion Besoiu” din Sibiu.

 

Sinopsis:

 

O sarcină nedorită într-un mediu fără prea multe posibilități. Aceasta este povestea lui Anne, o tânără care decide să avorteze pentru a-și putea termina studiile, dar și pentru a se elibera de sub constrângerile sociale ale familiei sale din clasa muncitoare. Franța, 1963: o societate care cenzurează dorințele femeilor. Și sexul, în general. Această poveste simplă, dar crudă, urmărește traseul unei femei care decide să acționeze contrar legii. Anne are doar puțin timp la dispoziție. Sesiunea de examene e după colț, iar abdomenul i se mărește rapid.

Rating: N-15. Nerecomandat sub 15 ani.

Preţul unui bilet este de 20 lei și se poate achiziționa online de pe Eventbook

(https://eventbook.ro/film/bilete-este-filmul-de-miercuri-evenimentul) sau direct de la casieria Centrului Cultural “Ion Besoiu”, în limita locurilor disponibile.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*