Evaluarea Națională şi Bacalaureatul nu se modifică anul acesta

Evaluarea Națională și Bacalaureatul nu se modifică anul acesta, rămânând în forma cunoscută.

foto: Arhivă

Evaluarea Națională și Bacalaureatul nu se modifică anul acesta, rămânând în forma cunoscută, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca într-o conferință de presă.

Ministrul Educaţiei ia în calcul ca în cazul profesorilor evaluatori care au participat la simularea examenelor naţionale, iar corectura a fost deficitară, să nu mai poată evalua înainte de a participa la sesiuni de formare dedicată, scrie Agerpres.ro.

„Este prima dată când un număr atât de mare de elevi, aproape 300.000, au fost evaluaţi folosindu-se platforma de evaluare digitalizată. În total au fost aproape 1,6 milioane de lucrări. Au fost implicaţi în desfăşurarea simulărilor peste 40.000 de colegi. (…) Avem date clare de la care să pornim în elaborarea politicilor educaţionale şi pe termen scurt în elaborarea planurilor remediale şi de asemenea în calibrarea subiectelor pentru examenele din vară.

Printre problemele semnalate au fost cele legate de numărul mare de lucrări cu diferenţe de evaluare mai mare de un punct. (…) Luăm în calcul ca profesorii în cazul cărora au fost evidentă corectura deficitară să nu mai poată evalua înainte de a participa la sesiuni de formare dedicată”, a declarat Ligia Deca.

Potrivit acesteia, un alt neajuns înregistrat la simularea examenelor naţionale a fost numărul mare de lucrări primite de către unii profesori evaluatori.

„Volumul mare de lucrări de corectat a fost cauzat în unele cazuri de numărul insuficient de profesori implicaţi în evaluare. (…) Rog colegii mei să prioritizeze participarea la examene a acelor profesori care au fost evaluatori la simulări”, a mai precizat ministrul Educației.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*