Evaluare Națională 2024: Aproape 400 de elevi din Sibiu au dat examen în limba maternă. Ce urmează?

Astăzi, 28 iunie 2024, 392 de absolvenți ai clasei a VIII-a, care au studiat într-o limbă a minorităților naționale, au fost înscriși pentru susținerea probei scrise la disciplina Limba și literatura maternă, la nivelul județului Sibiu.

foto: Arhiva Mesagerul de Sibiu

La această probă scrisă au fost prezenți 369 candidați la limba și literatura germană maternă (99,19%) și 20 candidați la limba și literatura maghiară maternă (100%). Au lipsit 3 candidați înscriși la proba de limba și literatura germană.

Nu au existat elevi eliminați pentru tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura maternă vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, după ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și de 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate marți, 9 iulie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*