Europarlamentarul Daniel Buda, despre inovarea regională și rolul PPE ca avocat al fermierilor europeni: „Fermierii noștri trebuie să aibă parte de sprijinul pe care îl merită!” (CP)

Europarlamentarul Daniel Buda a accentuat însemnătatea inovării regionale și a rolului pe care trebuie să îl dețină fermierul în lanțul de aprovizionare cu produse alimentare în cadrul Adunării Politice a Partidului Popular European desfășurată recent la Munchen.

Foto: Daniel Buda

„PPE a fost întotdeauna partidul fermierilor! Trebuie să ne și manifestăm ca atare în așa fel încât acest semnal să fie receptat în spațiul public și fermierii noștri să aibă parte de sprijinul pe care îl merită!”, a declarat Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din PE.

Influența și competitivitatea globală a Uniunii Europene sunt puse la încercare de tensiunile geopolitice generate de războiul neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei, înarmarea aprovizionării cu energie și alimente, cursa tehnologică globală în creștere în contextul tranzițiilor verzi și digitale.

Europa trebuie să devină mai competitivă, cu un accent mai puternic pe creșterea și productivitatea pe termen lung, mai ales în actualul context geopolitic.

Daniel Buda a discutat despre inovarea regională și rolul PPE ca avocat al fermierilor europeni.

„Ne confruntăm cu tensiuni majore.

PPE a fost întotdeauna partidul fermierilor. Trebuie să ne și manifestăm ca atare în așa fel încât acest semnal să fie receptat în spațiul public și fermierii noștri să aibă parte de sprijinul pe care îl merită.

Trasăm direcțiile de acțiune ale grupului nostru politic pentru că este foarte important să se înțeleagă care este forța fermierilor.

Fermierii reprezintă o voce foarte puternică la nivel european. Fermierii puternici înseamnă accesibilitatea la alimente, la prețuri accesibile pentru consumator și de calitate. Aceștia au așteptări mari de la noi și trebuie să venim cu niște răspunsuri ferme și lucrăm împreună pentru a veni cu un set clar de masuri în fața Comisiei Europene, de sprijin”, a arătat Daniel Buda în cadrul Adunării Politice a Partidului Popular European.

În plus, europarlamentarul clujean a cerut mai mult pragmatism din partea Comisiei Europene și a propus identificarea soluțiilor pentru atenuarea presiunii asupra fermierilor români ca urmare a impactului cerealelor ucrainene asupra pieței, prin furnizarea de ajutor pentru zonele africane.

„E nevoie să găsim acele mijloace de transport, necesare și suficiente, ca cerealele din Ucraina care pun presiune pe fermierii noștri să ajungă în zonele africane, unde se moare de foame.

Comisia Europeană trebuie să fie mai pragmatică în aceste chestiuni. Finanțarea sectorului agricol și sprijinirea fermierilor nu înseamnă altceva decât un avans pentru mâncarea pe care o consumăm în fiecare zi”, a explicat Daniel Buda.

Partidul Popular European (PPE) crede în soluții pragmatice și ambițioase care vor proteja bunăstarea cetățenilor europeni și coeziunea socială, oferind în același timp un cadru durabil pentru ca întreprinderile să creeze creștere și prosperitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*