Etapa județeană a concursului „Cu viața mea apăr viața” și-a desemnat câștigătorii

Astăzi, 10 mai, a avut loc etapa județeană a concursului „Cu viața mea apăr viața” în poligonul de pregătire al ISU Sibiu.

Foto: ISU Sibiu

Concursul s-a desfășurat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu și este un concurs care se adresează elevilor de gimnaziu și liceu. Participarea la acest tip de concursuri este importantă pentru dezvoltarea personalității elevilor și pentru formarea de competențe, elevii dând dovadă de spirit de echipă, solidaritate și implicare.

E important să conștientizeze că fiind o echipă e unul dintre țelurile lor și că a ajuta pe cei de alături constituie un scop de viață. Anul acesta, la etapa județeană în concurs s-au înscris un număr de 14 echipe: 7 echipe de liceu și 7 de gimnaziu.

Echipele au fost formate din grupe de câte 4 elevi și unul de rezervă, iar concursul a constat într-o probă teoretică și două practice.

Proba teoretică a cuprins o serie de întrebări cu problematică din diferite domenii, dar majoritatea legate de dezastre naturale.

Prima probă practică a constat într-un traseu de 50 de metri în care grupele au avut de transportat un accidentat pe o targă. În a doua probă practică a fost necesar ca unul dintre coechipieri să completeze un traseu „contaminat”, cu o mască de oxigen prin care nu exista posibilitatea de a vedea, dirijat de un alt coechipier.

Traseul a cuprins 5 culoare diferite: obstacol cu înălțimea de un metru, culoar liber, trecerea printre jaloane, încă un culoar liber și săritura peste un șanț cu lățimea de un metru.

În urma clasamentului general, la gimnaziu:

locul I a fost ocupat de către Școala Gimnazială nr. 23 Sibiu,

locul II Școala Gimnazială nr. 18 Sibiu,

locul III Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr.

În urma clasamentului general, la liceu:

locul I a fost obținut de către Liceul Agricol „D. P. Barcianu” Sibiu ,

locul II Liceului Tehnologic Independența Sibiu,

locul III Liceul Tehnic „Cibinium” Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*