Estoril Open. Victor CORNEA repetă performanța de anul trecut

Victor Cornea a jucat săptămâna aceasta la Millennium Estoril Open, turneu ATP 250 desfășurat pe zgură la Clube de Ténis do Estoril. A făcut pereche cu cehul Petr Nouza, o mai veche cunoștință a sa din turneele Challenger. Din păcate, după o primă victorie, 2-1 la portughezii Jaime Faria/ Henrique Rocha, azi, perechea sibianului a fost eliminată în sferturile de finală de favoriții 4 ai turneului Gonzalo Escobar (Ecuador) / Aleksandr Nedovyesov (Kazahstan), scor 6-7 (6/8), 6-7 (0-7). A fost un meci extrem de echilibrat, întins pe durata a două ore fără 7 minute, decis după 2 seturi intrate în tie-break.

(Dan GREAVU)

foto: facebook/Victor Cornea

 

Pentru prezența în sferturile de finală, Cornea/Nouza a intrat în posesia unui cec în valoare de 5370 de euro și 45 de puncte ATP.

Cu cehul Nouza, Victor Cornea s-a întâlnit cel mai recent la Szekesfehervar (Ungaria), ca adversar, la jumătatea lunii trecute. În pereche obișnuită cu cehul Patrik Rikl, Nouza i-a eliminat pe Cornea/Arribage, scor 2-1, meci decis în super-tiebreak.

În urmă cu un an, Victor Cornea a jucat la Estoril Open alături de moldoveanul Radu Albot, finalist în 2014 la Sibiu Open. Perechea sibianului a abandonat în sferturile de finală, din cauza unor probleme medicale ivite la Radu Albot. Era a 3-a participare a lui Victor la un turneu din circuitul ATP Tour, după cele din 2016 (București) și 2018 (Munchen). Tocmai intrase în Top100 jucători de dublu ATP.

Millennium Estoril Open este un Turneu ATP 250 pe zgură la Clube de Ténis do Estoril. Desfășurat în parteneriat cu Municipalitatea din Cascais, este dotat cu premii în valoare totală de 651.865 euro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*