ESTE FILM Festival lansează competiția de scurtmetraje românești de ficțiune, ediția 2024

ESTE FILM Festival 2024 va avea loc la Sibiu în perioada 29 mai – 2 iunie. Și anul acesta festivalul va găzdui competiția de scurtmetraj românesc de ficțiune, una dintre puținele inițiative de acest gen din România. care își propune să susțină cinemaul autohton prin evidențierea unor voci proaspete indiferent de vârstă sau de pregătirea profesională.

Înscrierile în competiție se pot face completând următorul formular: LINK înscrieri, iar data limită a înscrierilor este 10 martie, 2024.

Se pot înscrie cineaști profesioniști, dar și studenți sau amatori, iar premiul acordat câștigătorului e în valoare de 2.000 de euro.  Scurtmetrajele înscrise în competiție trebuie să aibă o durată de maxim 30 de minute și să fie produse în perioada 2022-2023, la prima înscriere în competiția ESTE.

Mai multe detalii puteți citi în regulamentul oficial: REGULAMENT.

Selecția filmelor va fi realizată de jurnalistul și criticul de film Iulia Blaga. Mai multe informații legate de competiție puteți obține la adresa de email: iulia@estefilm.ro.

La ediția din 2023, 8 filme au concurat pentru trofeul ESTE FILM Festival, iar juriul format din Oana Giurgiu (producător, regizor), Ionut Mareș (critic de film) și Carina Dașoveanu (regizor) a desemnat scurtmetrajul Eu și sora mea, în regia lui Theodor Ioniță, ca fiind câștigător.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*