ESTE FILM Festival 2023 la final

Sâmbătă, 13 mai 2023, a avut loc gala de premiere a competiției ESTE FILM Festival. Juriul – format din Oana Giurgiu, producător și regizor, Carina Dașoveanu, regizor, și Ionuț Mareș, critic de film – a desemnat scurtmetrajul Eu și sora mea, în regia lui Theodor Ioniță, ca fiind cel mai bun film al competiției de anul acesta.

FOTO: ESTE FILM Festival

Premiul câștigat constă în suma de 2000 de euro, precum și în trofeul ESTE FILM.

Regizorul nu a putut fi prezent la festival, dar a transmis un mesaj video în cadrul galei, în care a mulțumit echipei filmului, juriului și publicului.

Iată motivația juriului: ”O poveste puternică despre neputința de a ajuta oamenii pe care îi iubești, scrisă cu subtilitate și sensibilitate. Pentru delicatețea cu care regizorul tratează acest subiect, pentru analiza onestă a relației dintre cele două protagoniste, dar și pentru prestația actoricească și imagine, Trofeul ESTE FILM Festival merge la EU ȘI SORA MEA, de Theodor Ioniță”.

La finalul ediției a 7-a, organizatorii trag linie și se bucură că peste 2000 de spectatori le-au fost alături în această sărbătoare a filmului european și nu numai.

De asemenea, prima ediție a programului LINE-UP: International Academy & Networking for Festival Managers a debutat cu succes. Au fost prezenți 12 participanți din România, Republica Moldova și Serbia. Manageri culturali importanți precum Miroslav Mogorovic, Nikolaj Nikitin, Corina Șuteu și Oana Giurgiu au ținut prezentări, discuțiile fiind moderate de Anca Hrab.

„Le mulțumim partenerilor și sponsorilor noștri pentru încrederea și sprijinul lor, fără de care evenimentul nu ar fi putut să aibă loc și, bineînțeles, le mulțumim colaboratorilor și voluntarilor. Să ne vedem cu bine la ediția din 2024!”, transmit organizatorii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*