Eșec în Trivale! FC Argeș – CSU Sibiu 83-69 (42-36)

CSU Sibiu a ratat șansa de a „îngropa“ un adversar important în cursa spre play-off. A pierdut în această seară la Pitești, 69-83 (36-42) în fața FC Argeș, într-un meci contând pentru etapa a 14-a a Ligii Naționale de baschet masculin.

foto: captura video LNMB

În urma acestui rezultat, echipa sibiană rămâne pe locul 5 în clasamentul Conferinței A, cu șase victorii și 7 înfrângeri, și va aborda cu emoții ultimele 3 partide din acest sezon regular, în tentativa de a prinde un loc în faza secundă a campionatului. FC Argeș a reintrat în lupta pentru locurile 4-5, alături de SCMU Craiova, CSU Sibiu și CSM Tg. Mureș.

sursa: frbaschet.ro

„Vulturii“ au acuzat din plin eșecul usturător din Derbiul Ardealului și scandalul iscat de câțiva suporteri proprii. Au început catastrofal partida de la Pitești, gazdele asigurându-și un avantaj de 15 puncte pe tabelă după primul sfert. Am dat semne de revenire până la pauza mare, părea că avem puterea de a întoarce, însă sfertul trei a fost ratat aproape complet. CSU Sibiu a marcat din nou doar 13 puncte, la fel ca-n primul parțial, ofensiva fiind din nou „călcâiul lui Ahile“ al grupării galben-albastre. Sibienii și-au adjudecat apoi sfertul patru, însă diferența era prea mare pentru a mai putea fi recuperată.

FC Argeș a controlat fără probleme meciul, ducând diferența înspre final la peste 20 de puncte. S-a încheiat FC Argeș Pitești – CSU Sibiu 83-69 (28-13, 14-23, 24-13, 17-20)!

Marcatori CSU Sibiu: Whelan 20 pct, Pratt 11, Gavriloaia și Blumbergs câte 9, Barro și Manchon câte 7, Walton 6. Barro a fost principalul recuperator sibian, cu 11 reușite, în vreme ce Whelan a bifat cele mai multe pase decisive – 8.

În runda viitoare, CSU Sibiu va evolua pe teren propriu vineri 13 ianuarie, de la ora 18, în compania SCMU Craiova, locul 4 în acest moment.  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*