Escrocherie cu un ordin de plată

La data de 13 iunie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut un tânăr în vârstă de 22 de ani, din județul Galați. Acesta este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

FOTO: Mesagerul de Sibiu

Potrivit investigațiilor, tânărul este bănuit că, la data de 5 aprilie, ar fi indus în eroare un sibian prin falsificarea unui ordin de plată care atesta în mod fals plata sumei de 11.000 de lei.

Astfel, a determinat persoana vătămată să-i expedieze prin curierat un sistem PC, în ciuda faptului că tranzacția financiară nu a fost efectiv realizată.

Pe baza probatoriului administrat, polițiștii de investigații criminale au reținut individul pentru 24 de ore și urmează să-l prezinte unității de parchet competente pentru aplicarea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt în continuare desfășurate de Poliția Municipiului Sibiu, prin Biroul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*