Epidemie tăcută cu efecte devastatoare. Are același efect ca fumatul a 15 țigări pe zi

Imaginează-ți o lume în care a fi părinte te poate izola la fel de mult cum te pot îmbolnăvi 15 țigări pe zi. O lume în care lipsa de sprijin și conexiune te aruncă în abisul epuizării mentale și fizice.

FOTO: pexels.com

Un studiu recent al Universității de Stat din Ohio dezvăluie o imagine îngrijorătoare: doi din trei părinți (66%) se confruntă cu izolare, singurătate și epuizare din cauza responsabilităților parentale, scrie Monitorul de Cluj.

62% se simt copleșiți, iar aproape 2 din 5 (38%) consideră că nu au pe nimeni de partea lor.

Singurătatea nu este doar o stare emoțională negativă, ci un factor major de risc pentru sănătatea fizică și mentală, conform Medical Xpress.

Studiile au demonstrat că ea poate provoca boli cardiovasculare, depresie, anxietate, declin cognitiv și chiar slăbi sistemul imunitar.

„Este ca și cum ai fuma 15 țigări pe zi”, avertizează autoarea studiului, Kate Gawlik.

Părinții au nevoie de conexiune cu alți părinți care înțeleg prin ce trec. Ei tânjesc după sprijin, sfaturi și simple momente de socializare.

„A avea pe cineva cu care să poți relaționa și a simți că altcineva face față la ceea ce trăiești tu ca părinte în fiecare zi poate reduce sentimentul de singurătate”, conchide Gawlik.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*