Entuziasm pentru cea de-a patra ediție a Școlii de Vară ASTRA

Școala de Vară ASTRA, a patra ediție, se va desfășura în perioada 22-24 august 2024, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, instituție care beneficiază de susținere financiară din partea Consiliului Județean Sibiu.

FOTO: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Dedicat profesioniștilor din domeniul științelor informării și documentării, în special, bibliotecarilor, evenimentul va oferi participanților prilejul de a urmări prezentări și aplicații practice referitoare la: utilizarea de sisteme integrate open-source care permit gestionarea activităților și documentelor dintr-o bibliotecă, dezvoltarea competențelor de verificare a faptelor prin problematizare și exerciții, evidențierea diferențelor între științe și pseudoștiințe și modul în care bibliotecile pot contribui la educația științifică, prelucrarea datelor și valorificarea resurselor culturale digitale.

Expunerile și activitățile practice vor fi susținute de patru lectori: dr. Lenuța Ursachi (Universitatea „Dunărea de Jos”, Galați), lector univ. dr. Robert Coravu (Universitatea din București), lector asociat dr. Nicolaie Constantinescu (Universitatea din București) și Mihai Constantinescu, editor (BiblioFeed).

Cursurile propuse se vor desfășura gratuit la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (str. George Barițiu, nr. 7), în limita a 10 locuri disponibile, iar cei interesați sunt invitați transmită CV-ul, până la data de 31 mai 2024, la adresa de e-mail scoaladevara[@]bjastrasibiu.ro.

Informații detaliate referitoare la cerințe generale și specifice, cursuri și lectori se regăsesc online: https://bjastrasibiu.ro/scoala-de-vara-astra-2024/

Școala de vară ASTRA este o inițiativă de educație nonformală care are drept obiectiv transferul de cunoștințe și abilități cu un înalt grad de noutate pentru domeniul științelor informării și documentării

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*