Eminescu omagiat la Șura Culturală Gușterița (FOTO, VIDEO)

Șura Culturală Gușterița a organizat duminică o șezătoare în memoria Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu.

 

După cum ne-a spus preotul Alexandru Ioniță, „sufletul” Șurii Culturale, șezătoarea nu s-a vrut a fi o manifestare culturală cu un program bine stabilit. Astfel, fiecare participant a contribuit la șezătoare cu ce a putut. O poezie a lui Eminescu, un cântec sau o poveste despre marele poet.

„Ne-am bucurat foarte mult că la șezătoarea noastră au participat oameni de toate vârstele, și nu doar din Gușterița, ci și din alte zone ale orașului. Fiecare a avut ceva în tolbă, și a recitat sau a cântat” a spus preotul Alexandru Ioniță pentru Mesagerul de Sibiu.

Invitații speciali ai serii au fost Preotul Călin Sămărghițan și profesorul Silviu Guga, ambii buni cunoscători ai vieții și operei lui Eminescu. Ambii au vorbit despre personalitatea poetului și au recitat din opera acestuia.

Preotul Alexandru Ioniță s-a declarat emoționat de o doamnă care a venit la șezătoare cu soțul ei, belgian, care a recitat în limba flamandă poezia „La Steaua”.

 

Mai mult, unul dintre participanți a plecat în timpul șezătorii acasă pentru a aduce o vioară și a le cânta celor prezenți melodii pe versurile lui Eminescu.

O altă prezență la șezătoare a fost cea a sculptorului Mircea Ignat, împreună cu care s-au pus bazele unei viitoare manifestări, în data de 19 februarie dedicată memoriei lui Constantin Brâncuși.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*