Emil Cioran, omagiat la Biblioteca ASTRA

Biblioteca ASTRA din Sibiu vă găzdui expoziția tematică ce va cuprinde o serie amplă de documente originale, scrisori, cărți și obiecte care au aparținut lui Emil Cioran sau familiei acestuia. Evenimentul se înscrie în cadrul Festivalului Cioran: de la Rășinari la Paris. 

Foto: Biblioteca ASTRA Sibiu

În perioada 10-24 aprilie 2023 se desfășoară ”Festivalul Cioran: de la Rășinari la Paris”, organizat din inițiativa europarlamentarului Nicu Ștefănuță. Cu acest prilej, în foaierul bibliotecii publice sibiene, va avea loc o expoziție tematică ce va cuprinde o serie amplă de documente originale, scrisori, cărți și obiecte care au aparținut lui Emil Cioran sau familiei acestuia, precum și volume care ilustrează viața și opera marelui filosof român.

Biblioteca ASTRA Sibiu participă în cadrul expoziției prin expunerea unei serii de manuscrise, originale și reproduceri, documente de corespondență cu valoare de patrimoniu care fac parte din Colecțiile Speciale ale instituției. Se regăsesc astfel numeroase scrisori și cărți poștale din corespondența purtată de Emil Cioran cu fratele său, Aurel Cioran, și cu alți membri ai familiei.

Alături de aceste documente, în cadrul expoziției, publicul poate admira numeroase alte obiecte și documente provenite din colecții private sau expuse cu sprijinul altor instituții de cultură și învățământ din Județul Sibiu: volume cu autograful filosofului, fotografii și tablouri care îl înfățișează pe acesta, două fotolii care s-au aflat în proprietatea familiei Cioran sau catalogul de la Școala Gimnazială din Rășinari în care sunt înscrise datele și perfomanțele școlare ale evelului Emil Cioran.

Vernisajul expoziției documentare va avea loc luni, 10 aprilie 2023, la ora 18.00, în Foaierul Bibliotecii ASTRA, Str. George Barițiu, Nr. 7, Corp B, parter.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*