Emil Boc, optimist: ”Toate drumurile duc la Sibiu, orice se poate la Sibiu, nu este imposibil să câștigam”

Emil Boc este mândru de „U” Cluj pentru îndeplinirea obiectivului din acest sezon, menținerea în Superliga. „Toate drumurile duc la Sibiu, orice se poate la Sibiu, nu este imposibil să câștigam, nu este interzisă victoria. Dacă dă Dumnezeu să punem șapca pe cupă, facem istorie”, a spus primarul Clujului, citat de Monitorul de Cluj.

FOTO: Emil Boc facebook

Universitatea Cluj şi-a asigurat menţinerea în Superliga naţională de fotbal, după ce a învins-o pe Chindia Târgovişte cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă, pe Cluj Arena, într-un meci din etapa a 8-a a play-off-ului.

Primarul Clujului Emil Boc este bucuros de rezultatul obținut, îndeplinindu-se astfel obiectivul principal din acest sezon. Edilul este impresionat de galeria Universității Cluj, care a susținut echipa și la bine și la greu.

„Bravo băieților pentru rezultatul din meciul cu Chindia. Ne-au facut weekendul, ne-am relaxat. Trebuie să fim alături de băieți și la bine și la greu. Asta e adevaratul suporter. Ce m-a impresionat, este în meciul când pierdeam cu Voluntariul, cand ne-au dat golul de 3-2, galeria cânta în același ritm ca și cum am fi căștigat. O chestiune pe care rar o vezi”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.

Primarul a ținut să îi felicite pe antrenorul Universității,  Ioan Ovidiu Sabău, și pe președintele clubului, Radu Constantea.

„Acum suntem relaxați, ne-am îndeplinit obiectivul, felicitări lui Neluțu Sabău, cu calmul lui imperial, cu abilitatea pe care o are, alături de Radu Constantea. Și felicitări acestor băieți minunați care au dat totul pe teren”, a mai declarat Emil Boc.

Sprijinul oferit de universitățile clujene 

Edilul a adus în discuție și sprijinul oferit de universitățile clujene. Boc spune că fără acestea, proiectul Universitatea Cluj nu ar fi putut fi posibil.

„Le mulțumesc universitatilor clujene pentru că fără ele nu am fi reușit să refacem acest proiect. Marea reușită a noastră pentru că am pastrat adn-ul acestui club”, a adăugat Boc.

Emil Boc speră ca „U” Cluj să obțină și o performanță majoră în acest sezon, câștigând Cupa României.

„Toate drumurile la Sibiu, orice se poate la Sibiu, nu este imposibil să câștigam, nu este interzisă victoria. Dacă dă Dumnezeu să punem șapca pe cupă, facem istorie”, a mai adăugat primarul.

Diferența de fonduri pentru „U” Cluj și CFR Cluj

Primarul a clarificat și diferența de acordare de fonduri celor două echipe clujene, spunând că CFR este un club privat care nu poate fi finanțat legal de primărie.

„Este club privat de fotbal, nu avem posibilitate financiară de a susține un club privat, legea nu permite acest lucru. Numai în formele de asociație, cum este Universitatea Cluj, unde noi suntem membru fondator alături de universitățile clujene. Iar brandul este proprietatea orașului. De aceea aici avem și o responsabilitate legală și una de suflet, fiind cel mai important brand al ardealului”, a specificat Emil Boc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*