Elevii văd orașul viitorului

Asociația PAȘI Sibiu, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, organizează un concurs de machete intitulat „Orașul viitorului/Future City“.

Liceul „Onisifor Ghibu”

Proiectul se adresează elevilor claselor V-XII. Se pot înscrie maxim două echipe de la fiecare școală. Termenul de înscriere este 25 martie. În aceste condiții, astăzi, are loc o întâlnire de informare la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu“.

Șase proiecte vor fi premiate

Grupați în echipe de 2-5 persoane, elevii vor fi provocați să ilustreze prin machete cu suprafața de un metru pătrat orașul viitorului, după imaginația lor. Zece echipe vor primi câte 300 de lei pentru achiziționarea materialelor necesare construcției machetei, restul fiind nevoite să suporte costurile. Până în mai, vor avea loc workshop-uri de creativitate la care vor fi invitați specialiști care îi vor învăța pe elevi cum să-și realizeze macheta din punct de vedere arhitectural, al design-ului etc. și ateliere de informare pentru echipele participante: în care echipa de proiect se transformă în echipă de consultanți pentru a explica conceptele de mobilitate urbană pe înțelesul elevilor. Totodată, va exista o etapă de evaluare de stabilirea juriului pentru festivitatea din luna iunie. Acest juriu va fi format din specialiști în domeniile tehnicii, IT, mediului, comunității, media locală, astfel se asigură notarea machetei din mai multe aspecte: tehnic, evoluționist, practic, eficient. În iunie, va fi organizată și o festivitate finală de selecție a șase machete care vor fi premiate, respectiv trei de la ciclul gimnazial și trei de la ciclul liceal.

Tot în cadrul proiectului, în data de 31 martie, în colaborare cu Ocolul Silvic Sibiu, se va desfășura o acțiune de împădurire lângă Veștem, pentru ca elevii să realizeze importanța protejării mediului și pentru a ține cont de acest lucru în crearea machetelor.

Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*