Elevii sibieni au descoperit poveștile apei. Școala Verde la Apă Canal Sibiu – foto

Succesul programelor educative, desfășurate de Apă Canal Sibiu, reconfirmat! În mai puțin de 7 zile, peste 1.000 de elevi au participat la acțiunile companiei de apă. 

foto: Apă Canal Sibiu

Singurul tur ghidat, creat de o companie de apă din România, se numără, și anul acesta, printre activitățile preferate în cadrul Săptămânii Verzi și a Școlii Altfel, alături de vizitele la Uzina Dumbrava.

În doar 7 zile, peste 1.000 de elevi, de la 15 unități de învățământ, au descoperit poveștile apei, parcurgând alături de ghizi acreditați, traseul turistic conceput și lansat de Apă Canal Sibiu.

foto: Apă Canal Sibiu

În cadrul turului, elevii au aflat ce eforturi au făcut vechii locuitori pentru a-și procura apa necesară și au văzut artefacte prezente în zona veche a Sibiului, dovezi ale vieții de odinioară. Ghizii le-au povestit despre pericolele la care se expuneau vechii locuitori, relatându-le influența epidemiilor de tifos pentru oraș.

La final, atenția copiilor a fost răsplătită cu premii personalizate, oferite de compania de apă.

Totodată, elevii au vizitat Uzina Dumbrava, unde i-au cunoscut pe specialiștii ce lucrează aici, descoperind toate etapele procesului de potabilizare a apei.

foto: Apă Canal Sibiu

Școlarii au avut ocazia să vadă camera de amestec, bazinele de coagulare, filtrele cu paturi de nisip, instalațiile de dezinfectare cu clor și rezervoarele de înmagazinare, de unde apa potabilă este introdusă în rețeaua de distribuție a orașului. Apoi le-a fost prezentat sistemul SCADA și cât de eficient este acesta pentru a control online parametrii calitativi.

foto: Apă Canal Sibiu

“Am fost întâmpinați de angajații companiei de apă, care cu multă căldură, răbdare și pricepere ne-au prezentat locația și ne-au oferit o multitudine de informații prețioase despre procesul de decantare, tratare, filtrare, spălare și potabilizare a apei. A fost cu adevărat o lecție deschisă utilă și interesantă.

foto: Apă Canal Sibiu

Eu, în calitate de profesor diriginte, cât și elevii mei, am fost cu totul impresionați de lucrurile inedite pe care le-am văzut și învățat, dar nu în ultimul rând de politețea și priceperea angajaților, ” spune Prof. Domnariu Mihaela Crinela, clasa a VI-a, Școala Gimnazială Loamneș. 

foto: Apă Canal Sibiu

Săptămâna Verde a fost celebrată și online de Apă Canal Sibiu. De Ziua Pământului, școlile partenere au primit suport educativ pentru lecția Planeta VS Plasticul. Cu ajutorul unei prezentări video animate, ce poate fi descărcată de pe canalele oficiale de social media ale companiei de apă, cei mici sunt invitați să afle ce este microplasticul și de ce acesta este cu adevărat una din marile probleme ale omenirii.

foto: Apă Canal Sibiu

Programele educative inițiate și susținute de societatea Apă Canal Sibiu sunt accesibile tuturor cadrelor didactice și elevilor din învățământul preuniversitar și universitar. Pentru realizarea unei lecții deschise sau a unei vizite la unul dintre obiectivele companiei, trimiteți-ne o solicitare pe adresa office@apacansb.ro

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*