Elevii olimpici la Religie au fost premiați de IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a premiat elevii olimpici la disciplina Religie, informează site-ul mitropolia-ardealului.ro.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

În cuvântul său, Înaltpreasfinţitul părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului i-a felicitat pe elevi pentru dragostea lor față de valorile spirituale ale Bisericii străbune și pentru interesul crescut față de această disciplină școlară.

„Încununarea voastră, succesul vostru este o bucurie mai mare decât bucuria, pe care o aveți fiecare în parte cu atât mai mult, pentru noi, ca preoți sau pe noi ca ierarhi.  Este o bucurie copleșitoare. Curăția voastră pătrunde, acolo unde numai sufletul, numai credința poate să pătrundă cele sfinte: Tainele dumnezeiești. […] Vreau să apreciez faptul că voi, dintre toți copiii care au făcut ora de religie, care și-au făcut lecțiile și au ascultat lecția de religie, ați dorit să ajungeți mai sus, ați dorit să intrați într-o competiție, știind că, de fapt, pe fiecare în parte, Dumnezeu vă răsplătește. Profesorii care v-au îndrumat și care v-au recomandat și v-au susținut au și ei o împlinire. Toți avem bucurie, bucurie au și părinții voștri. […] Mai este de adăugat că profesorul la această disciplină predă din Revelația Dumnezeiască, deci el nu ia de la sine sau de la altcineva de aici de pe pământ ci de sus din ceruri și schimbul acesta între noi și Dumnezeu este benefic. Lui Dumnezeu Îi facem bucurie și este lucru mare să înțelegem că atunci când ne rugăm, atunci când suntem în apropierea Dumnezeu Îi face mare bucurie lui Dumnezeu și dacă îi facem bucurie lui Dumnezeu, El nu rămâne dator.” a transmis ierarhul copiilor prezenți și deopotrivă părinților și profesorilor.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, înțelege că tinerii sunt viitorul Bisericii și recunoaște rolul pe care îl au în formarea direcției Bisericii. Prin premierea elevilor olimpici la religie, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurențiu îi încurajează pe tineri să se intereseze activ de credința lor, le răsplătește eforturile pe care le depun pentru înțelegerea învățăturilor religioase și îi motivează să continue să se dezvolte spiritual.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

„Mă bucur întotdeauna să fiu în jurul copiilor, să fiu în preajma elevilor mei, să îi văd când au succes, să îi văd când se bucură, pentru că bucuria lor este și a mea. Întotdeauna am apreciat aceste momente festive, pentru că, de fapt, ce premiem noi, este munca noastră comună. Elevii sunt reflecția noastră, reușitele elevilor noștri, de fapt, reflectă reușita muncii noastre de profesori, de dascăli și întotdeauna în asemenea momente nu putem decât să împărtășim bucurii și să ne bucurăm împreună, pentru că vedem că munca noastră a dat roade, că elevii noștri au performat și că sunt reflecția muncii noastre comune pentru învățătură, pentru dragoste de carte, pentru credință și pentru bine și viitorul lor. Vă felicit în numele inspectoratului școlar, vă felicit în numele meu personal și vă doresc mult succes pe mai departe.” a spus  Emilian Marius Novac Inspector general școlar Sibiu.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

În continuare, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurențiu a oferit premii și diplome elevilor cu rezultate foarte bune la Olimpiada de Religie, Concursul Național Catehetic al Patriarhiei Române „Tinerii și Vârstnicii să laude numele Domnului” și la Concursul interdisciplinar Cultură și spiritualitate românească, organizat împreună cu profesori de la alte discipline precum limba și literatura română sau istorie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*