Elevii lui Văsâi, la egalitate cu naționala Ciprului

Selecţionata Under-16 de fotbal a României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (0-0), partida amicală cu reprezentativa similară a Ciprului disputată, astăzi, în deplasare, pe Sotira Municipality Stadium, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. 

Pentru echipa naţională a României, antrenată de sibianul Adrian Văsâi, a înscris Remus Mihai în minutul 62.

Selecţionerul Adrian Văsâi a început meciul cu următorul unsprezece: Popa – Ciontea, Avram (Nicolae, 61), Plumbuitu (Nicolescu, 41), Pîrvulescu – Pandele (Vulturar, 72), Batanaşi (Sârbu, 41), Bodişteanu (Nechita, 41) – Negoescu (Mihai, 41), Tudor (Ursu, 56), Niţă (Andronache, 41).

Sibianul Romeo Niță, legitimat la FCSB, a avut prima ocazie pentru România, în minutul 15, când a șutat peste poartă din interiorul careului, după o combinație cu Bodișteanu.

Partida revanşă este programată joi, 7 februarie, pe acelaşi stadion.

„Obiectivul principal pentru această perioadă este de a consolida relațiile de joc. Este primul stagiu de pregătire al anului și trebuie să ne asigurăm că la data debutului calificărilor vom fi la cel mai înalt nivel fizic, tehnic, mental”, spune Adrian Văsâi.

În toamnă, generaţia jucătorilor născuţi în 2003 va începe drumul spre EURO U17 din 2020. România va găzdui o grupă cu Elveţia (24 octombrie), Rusia (27 octombrie) şi San Marino (30 octombrie).

Vor merge mai departe la turul de elită primele două clasate din fiecare cele 13 grupe de calificare, alături de 4 locuri trei. La turneul final găzduit de Estonia se vor califica învingătoarele din cele 8 grupe de la Elită, plus cele mai bune 7 ocupante ale poziţiilor secunde.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*