Elevii Liceului Teoretic Axente Sever din Mediaș au depus coroane cu prilejul Zilei Eroilor

Ziua Eroilor este considerată în România sărbătoare națională încă din anul 1920, fiind marcată de fiecare dată cu prilejul sfintei sărbători a Înălțării Domnului.

Foto: Facebook Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș

 

În această zi se comemorează cei căzuți la datorie pentru apărarea patriei, iar în biserici sunt prăznuiți toți Eroii neamului românesc „din toate timpurile și din toate locurile, căzuți pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, pentru întregirea neamului, pentru libertatea și demnitatea noastră.

Primăria Municipiului Mediaș în colaborare cu Unitatea Militară 01810 Mediaș și cultele religioase din oraș au organizat joi 13 iunie 2024 la Cimitirul Eroilor un eveniment solemn dedicat Zilei Eroilor, care a fost marcat printr-o slujbă religioasă de pomenire și depuneri de coroane de flori din partea a numeroase instituții și oficialități locale, pentru comemorarea tuturor celor care s-au jertfit pentru apărarea patriei.

Foto: Facebook Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș

Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș a fost reprezentat de elevii clasei a X-a Științele Naturii intensiv Engleză, însoțiți de dirigintele Daniel Scorobeț, care au depus o coroană în amintirea eroilor neamului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*